Μάντζαρης: «Αν ο Ναβάρο έβαζε και τις 2 βολές…»

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και πήρε το εισιτήριο για το final 4 της Ευρωλίγκας. Εκεί θα συναντήσει στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στο Goal είπε ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει ισχυροποιηθεί με την προσθήκη του Αντρέι Κιριλένκο. Μίλησε ακόμα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλος, τους αδερφούς Αγγελόπουλους αλλά και τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα.
Αναλυτικά:
Για τον Ναβάρο και τις δηλώσεις του περί διαιτησίας: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει όταν χάνει! Είναι μεγάλος παίκτης, από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τα χρόνια και δεν είναι όπως παλιά. Όταν έχασε την πρώτη βολή μας έφυγαν έντεκα κιλά άγχους! Γιατί παρότι έβαλε τη δεύτερη, ξέραμε πως και να μη βάζαμε καλάθι, το ματς δεν θα το χάναμε. Θα πήγαινε παράταση και εκεί η ψυχολογία θεωρώ πως θα ήταν με το μέρος μας, δεδομένου ότι είχαμε επιστρέψει από μια διαφορά οκτώ πόντων. Ευτυχώς όμως, δεν χρειάστηκε να πάμε στο έξτρα πεντάλεπτο. Να ‘ναι καλά ο Γιώργος που το έβαλε. Αν έβαζε ο Ναβάρο και τις δύο βολές θα ήταν πολύ διαφορετικό πιστεύω».
Για το μεγαλύτερο θράσος που δείχνει στην επίθεση πλέον: «Έχω μεγαλώσει και έχω ωριμάσει. Είναι άλλο να είσαι 20 χρονών και άλλο να έχεις παίξει τέσσερα χρόνια Euroleague και να έχει κατακτήσει δύο ευρωπαϊκά. Το σημαντικό είναι να προσαρμόζεσαι. Έτσι κι εγώ όταν βλέπω ότι η ομάδα χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω ή οι συμπαίκτες μου δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω κάνοντας το έξτρα. Από ‘κει και πέρα, όταν έχει κάνει μια επιτυχία η ομάδα σου και εσύ έχεις παίξει καλά, σίγουρα σε βοηθάει στην ψυχολογία σου. Όμως ειλικρινά, ακόμη και ο τελευταίος να ήμουν της ομάδας, αν είχαμε περάσει στο Final Four δεν θα με πείραζε καθόλου. Δουλεύεις όλη τη χρονιά για να φτάσεις ως εδώ. Αν τα καταφέρει η ομάδα, είμαστε όλοι επιτυχημένοι. Αν όχι και να βάλεις εσύ τριάντα πόντους, δεν πρόκειται να κερδίσεις κάτι».
Για το περασμένο καλοκαίρι και το θέμα με το συμβόλαιό του: «Το καλοκαίρι ήταν η δεύτερη δυσκολότερη περίοδος που έζησα στον αθλητισμό μετά τον τραυματισμό μου. Ψυχολογικά σίγουρα ήταν η χειρότερη. Αλλά αυτό πάει πλέον, πέρασε. Έμεινα στην ομάδα που ήθελα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με όλο αυτό το σίριαλ που δημιουργήθηκε, υπήρχε μια δυσανασχέτηση από τον κόσμο και λογικό είναι. Όλο αυτό με επηρέασε πάρα πολύ και στην αρχή ήμουν λίγο μπερδεμένος. Ήρθε και η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα. Όμως έτσι είναι. Υπάρχει πίεση. Κάποιοι σε κράζουν, κάποιοι σε αποδοκιμάζουν, σε άλλους δεν αρέσεις ως παίκτης. Είσαι όμως υποχρεωμένος να αντέξεις σε αυτήν την πίεση όταν ανήκεις σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που κάνει πρωταθλητισμό και πρωταγωνιστεί. Πρέπει να μάθεις να το διαχειρίζεσαι όλο αυτό. Θεωρώ πως αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν παίκτη υψηλού επιπέδου Euroleague και έναν χαμηλότερου επιπέδου. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που ήταν τρομεροί, αλλά σε υψηλό επίπεδο δεν άντεξαν την πίεση».
Για το τελευταίο ματς με τη Μπαρτσελόνα και το buzzer beater του Πρίντεζη: «Στο τέλος του τέταρτου προημιτελικού ένιωσα όπως όταν πήραμε το ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη και μετά πήραμε το πρωτάθλημα. Από τότε είχαμε να ζήσουμε τόσο μεγάλες στιγμές στο ΣΕΦ! Με buzzer beater δεν το είχαμε βιώσει βέβαια μέχρι τον τέταρτο προημιτελικό. Μακάρι να ζούμε κάτι αντίστοιχο με αυτό ή και καλύτερο σε συναισθήματα και επιτυχία. Με το που πήρε ο Βασίλης τη μπάλα, ήμασταν τέσσερα άτομα στην ίδια πλευρά. Πήγαμε και εγώ και ο Σλούκας να κόψουμε για να τον αφήσουμε να παίξει, αλλά έπεσαν όλοι πάνω του. Πάσαρε στον Κώστα και ευτυχώς βρήκε το Γιώργο μόνο του και όλα καλά!».
Για τη δήλωση του Σπανούλη που τον χαρακτήρισε παίκτη στον οποίο «μπορεί να βασιστεί ο Ολυμπιακός και η εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια»: «Έχω την τύχη να έχω τέσσερα χρόνια συμπαίκτη τον Βασίλη και είναι τιμή μου να μιλάει για μένα έτσι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Μου δίνει χαρά και γενικά χαίρομαι που τον έχω δίπλα μου. Αν δεν τον είχα, ίσως αυτές τις επιτυχίες να μην τις είχα ζήσει ποτέ. Σαν τώρα θυμάμαι το πρώτο μου ευρωπαϊκό το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Είχαμε κερδίσει τη Μπαρτσελόνα και παίζαμε με την ΤΣΣΚΑ, το μεγαθήριο με Κιριλένκο, Τεόντοσιτς, της… Παναγιάς τα μάτια. Και εμείς με τον Λο να έχει υποστεί διάστρεμμα και να κουτσαίνει, είπαμε αρχικά ”εντάξει παιδιά, πάμε να το απολαύσουμε”. Και θυμάμαι στο ξενοδοχείο την παραμονή του τελικού μας μαζεύει και μας λέει ο ‘Μπίλι’: ”Το θέμα δεν είναι να το απολαύσεις. Το θέμα είναι να το πάρεις. Γιατί τώρα είσαι εδώ. Δεν ξέρεις πότε θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία να παίξεις Final Four. Μπορεί να παίζεις δέκα χρόνια και να μην ξαναβρεθείς σε αυτήν τη θέση. Οπότε πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πάρουμε”. Αυτή θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη κουβέντα που μου έχει πει στα τέσσερα χρόνια που τον ξέρω. Οπότε το εκτιμώ πάρα πολύ που είναι δίπλα μου και έχω ζήσει τόσα πολλά μαζί του».
Για το Final Four της Μαδρίτης: «Η ΤΣΣΚΑ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες. Έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη, ενώ με τον Κιριλένκο έχει δυναμώσει πολύ. Όμως είναι ένα παιχνίδι και στα Final Four όλα γίνονται. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Θα κερδίσει εκείνος που τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Εύχομαι να είμαστε εμείς. Ο στόχος είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το σίγουρο είναι πως δεν θα πάμε για τη χαρά της συμμετοχής. Δεδομένων των συνθηκών είμαστε επιτυχημένοι που φτάσαμε στο Final Four, νιώθουμε δικαίωση, αλλά παρόλα αυτά πας εκεί για να κερδίσεις το τρόπαιο. Όπως είπε και ο Σπανούλης, δεν ξέρεις πότε θα ξαναπάς».
Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Μας έκανε πιο σκληρή ομάδα. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα, η οποία φτάνει μερικές φορές στα όρια του μπασκετικού ξύλου, αν και δεν είναι και δόκιμη η έκφραση. Η άμυνά μας όμως, είναι αυτή που μας έχει φέρει ως εδώ».
Για τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Είναι τιμή για τον αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ που υπάρχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και στην ουσία βάζουν τα λεφτά τους για κάτι που αγαπούν. Γιατί αυτό πραγματικά συμβαίνει. Αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα και αυτό είναι που τους κράτησε όταν στην αρχή έχασαν πολλά εκατομμύρια χωρίς να έρθουν οι επιτυχίες που περίμεναν. Ευτυχώς όμως είχαν υπομονή και οι κόποι τους ανταμείβονται τα τελευταία χρόνια. Και χαιρόμαστε που βοηθήσαμε και εμείς σε αυτό».

Σχετικά άρθρα