Ροπαλιά του Ηρακλή στην ΑΕΚ

Ο Ηρακλής υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Football League. Στην πρεμιέρα των play off, o “γηραιός” επικράτησε του “δικεφάλου” με 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κούρσα της ανόδου και της κατάκτησης της πρώτης θέσης. Ο Πασάς άνοιξε στο σκορ για τους γηπεδούχους στο 12′, ο Αραβίδης ισοφάρισε στο 27′, όμως ο Περόνε στο 34′ “κλείδωσε” την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ
Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας “καθαρό” αμυντικό μέσο τον Ιντζόγλου και τον Πορτουλίδη σε πιο οργανωτικό ρόλο πίσω από τον Ρομάνο που έπαιζε σαν κρυφός επιθετικός. Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας, χρησιμοποίησε την ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τη διαφορά πως ο Ζόριτς πήρε τη θέση του τραυματία Μάνταλου.

Α’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι και ανέλαβε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ήταν ανούσια και σαφέστατα επηρεασμένη από τη διακοπή. Ο Ηρακλής περίμενε καρτερικά και έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει και αυτή του δόθηκε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα.

Η ολιγωρία του Λαμπρόπουλου στο 12′ ήταν αρκετή για τον Πασά να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Τσιλιανίδη στην καρδιά της “κιτρινόμαυρης” άμυνας και να “πληγώσει” την “Ένωση”.

Ο Δέλλας δεν άργησε να δει ότι ο Ζόριτς δεν μπορούσε να αποδώσει ως δεκάρι και τον έβγαλε στο αριστερό άκρο φέρνοντας σε θέση επιτελικού μέσου τον Μπαρμπόσα. Η ΑΕΚ αντέδρασε και κατάφερε πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να φέρει το ματς στα ίσα με τον Αραβίδη (27′), αλλά η χαρά των “κιτρινόμαυρων” κράτησε μόλις 7′ καθώς στο 34′ από το τραγικό λάθος του Ανάκογλου, ο Περόνε έδειξε ότι είναι ο επιθετικός που ξέρει να διαβάζει τις φάσεις και να εκτελεί. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του αρχηγού της ΑΕΚ και έδωσε εκ νέου του προβάδισμα στο “γηραιό”.

Β’ ημίχρονο: Η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι περίμεναν να βρούνε την κατάλληλη ευκαιρία για να “χτυπήσουν” και να “κλειδώσουν” την κατάκτηση των τριών βαθμών και η ΑΕΚ ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να έχει σωστό πλάνο ανάπτυξης και πάρα πολλά λάθη τόσο ατομικά όσο και τακτικά.
Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, Αραβίδης και Ζόριτς δεν κατάφεραν σε μία… εύκολη φάση να φέρουν το ματς στα ίσα και ο διαγωνισμός λαθών συνεχίστηκε.
Ο Κρισάντους παρότι μπήκε νωρίς στο ματς δεν βοήθησε επιθετικά, οι προσπάθειες των Μπαρμπόσα και Πλατέλλα ήταν ημιτελείς, ο Σοϊλέδης έκανε σέντρες δίχως ουσία και ο Μπακάκης ήταν χαμένος στη μετάφραση.
Μετά την έξοδο του Ανάκογλου και την είσοδο του Ντούνη, ο Δέλλας άλλαξε τη διάταξη της ΑΕΚ σε 4-1-4-1, χρησιμοποιώντας τον Γιόχανσον ως κόφτη και τον Πλατέλλα ως εσωτερικό μέσο δίπλα στον Μπαρμπόσα, αλλά η ΑΕΚ περισσότερο μπερδεύτηκε παρά λειτούργησε σωστά. Κάποιες φάσεις που δημιουργήθηκαν προς το τέλος ήταν προϊόν εκατέρωθεν λάθών σε ένα ματς που θύμισε ροντέο…

Tip of the day: Το μεγάλο στοίχημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα, χάθηκε για την “Ένωση” με το “καλημέρα” των play off.

Η φάση: Η ανατροπή του Πλατέλλα στο δεύτερο ημίχρονο από τον Σαραμαντά είναι κλασσική περίπτωση πέναλτι, το οποίο ο Αρετόπουλος δεν έδωσε.

Σχετικά άρθρα