Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα τροπή στη κόντρα – Ξυδάκης: Ο Χατζάκης παρανόμησε
Νέα τροπή στη κόντρα - Ξυδάκης: Ο Χατζάκης παρανόμησε thumbnail

Νέα τροπή στη κόντρα – Ξυδάκης: Ο Χατζάκης παρανόμησε

«Ο Χατζάκης παραβίασε το νόμο», ανέφερε ο Ν. Ξυδάκης σε συνέντευξή του. Ο αν. υπουργός μίλησε και για Αμφίπολη:Κανείς σοβαρός δεν είπε ότι εκεί είναι ο Μ. Αλέξανδρος.


Για παραβίαση του νόμου καταγγέλει τον τέως καλλιτεχνικό διεθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη, τον οποίο «καρατόμησε» την 21η Απριλίου ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.


    Μια μέρα μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πλευρά Χατζάκη – και συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Α. Βγόντζας αναφέροντας ότι «Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η ανάκληση του διορισμού του Σωτήρη Χατζάκη διότι είναι παράνομη και θα προσφύγουμε σε πολιτικά δικαστήρια ζητώντας χρηματική αποζημίωση από τον κ. Ξυδάκη διότι σε δηλώσεις του έβλαψε την τιμή και την υπόληψη του κ. Χατζάκη» – ο αν. υπουργός Πολιτισμού δίνει τη δική του απάντηση μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Ν. Ξυδάκης: «Ουδέποτε σοβαρός επιστήμονας είπε ότι βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αμφίπολη»


      «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Σωτήρης Χατζάκης έχει παραβιάσει το νόμο» ανέφερε ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξή του, σήμερα, Παρασκευή. «Το δικαστήριο θα αποφανθεί για τα περαιτέρω».


    Ο Ν. Ξυδάκης διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους – συνομιλητές του για αυτή τη ρήξη που διαρκεί από τις 15 Μαρτίου ότι «τίποτα (από πλευράς υπουργείου) δεν έγινε επιπόλαια». Ο ίδιος εξήγησε ότι παρέπεμψε τον φάκελο του Εθνικού Θεάτρου στον υπουργό Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς διότι είχε δημόσια καταγγελία να αρθούν οι αδικίες στο Εθνικό Θέατρο. Οσον, δε, αφορά στην ανάρτηση των συμβάσεων έργου των καλλιτεχνών στο πρόγραμμα Διαύγεια - οι οποίες τελικά αναρτήθηκαν σε περίληψη – ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι οτιδήποτε άπτεται του δημοσίου συμφέροντος πρέπει να αναρτάται στη Διαύγεια.


   Ο αν. υπουργός Πολιτισμού ρωτήθηκε και για την ανασκαφή στην Αμφίπολη και τα σενάρια που τροφοδότησαν επί σειρά μηνών τα media για τον «ένοικο» του εντυπωσιακού τάφου που ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014 στον λόφο Καστά: «Ουδέποτε σοβαρός επιστήμονας είπε ότι βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αμφίπολη», δήλωσε.


palo.gr


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X