«Νίκησαν… οι χούλιγκανς» (videos&pics)

Το Σάββατο ένα ακόμα ντέρμπι στην Σερβία σημαδεύτηκε από τρομερά επεισόδια στις κερκίδες και η Ομοσπονδίας της χώρας παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να τα βάλει με τους ταραξίες! Στο 148ο ντέρμπι στο Βελιγράδι ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα σημειώθηκαν απίστευτες σκηνές βίας με συγκρούσεις (η σέντρα άργησε 45 λεπτά) και στις κερκίδες. Είχαμε δεκάδες τραυματίες, συλλήψεις, αλλά και λίγες ώρες μετά την… παραδοχή της πικρής αλήθειας από τους υπεύθυνους: «Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους χούλιγκαν».
Η Ομοσπονδία με την ανακοίνωσή της αναφέρεται επίσης στο άσχημο σκηνικό που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας, ενώ γίνεται και αυτοκριτική…  

«Πόσο ακόμα πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό το… θέαμα;», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος ασφαλείας της Ομοσπονδίας…

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται:
«Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους χούλιγκαν. Τα πρόστιμα και οι ποινές δεν λύνουν τίποτα. Είναι εμφανές πως το να τιμωρούμε τις ομάδες δεν είναι ένας καλός τρόπος το να… νικήσουμε τους χούλιγκαν.
Καταλαβαίνουμε πως να το ζητάμε συγγνώμη ή να λέμε λόγια παρηγοριάς δεν λέει τίποτα σε αυτούς που αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο και που δεν θέλουν να βλέπουν επεισόδια.
Βλέπουμε μία σειρά από προβλήματα και άσχημα γεγονότα. Από το παιχνίδι με την Αλβανία και μετά έχουμε διαρκώς “ζητήματα.
Αποδεικνύεται πως δεν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε ένα σοβαρό και σημαντικό ματς. Όλοι όσοι δουλεύουμε για το σερβικό ποδόσφαιρο πρέπει να δούμε αλλιώς τα δεδομένα. Ο βανδαλισμός και τα επεισόδια έχουν ξεπεράσει τα όρια».


Σχετικά άρθρα