Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δίκη Τσοχαντζόπουλου: Κλήθηκαν σε απολογία Σημίτης και Βενιζέλος
Δίκη Τσοχαντζόπουλου: Κλήθηκαν σε απολογία Σημίτης και Βενιζέλος thumbnail

Δίκη Τσοχαντζόπουλου: Κλήθηκαν σε απολογία Σημίτης και Βενιζέλος

Έχουν κληθεί και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου


Στο Πεταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχουν κληθεί σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στελέχη της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας το δικαστήριο κάλεσε να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας διατυπώνει επί τρία χρόνια, μετά τη σύλληψή του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1.


Έτσι, σήμερα αναμένεται να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι κ. Σημίτης και Βενιζέλος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου.


Επίσης, ως μάρτυρες έχουν κληθεί και οι αρχηγοί των τριών όπλων το επίμαχο χρονικό διάστημα, δηλαδή οι Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.


Ο πρώην υπουργός μετά από πολλά χρόνια θα συναντηθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα θελήσει να υποβάλει ερωτήσεις στους τέσσερις μάρτυρες ή να τοποθετηθεί για τις καταθέσεις τους.


Η θέση του κ. Τσοχατζόπουλου είναι πως οι επίμαχες αγορές όπλων ήταν στρατηγικής σημασίας κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ ως κορυφαίο όργανο και επομένως δεν θα μπορούσαν να διακινηθούν παράνομα χρήματα για νόμιμες και εγκεκριμένες συμβάσεις προμηθειών.


Η απάντηση που μέχρι τώρα λάμβανε από τη Δικαιοσύνη στο αίτημα του ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι πως αντικείμενο της δίκης είναι η διακίνηση παράνομων χρημάτων που προέρχονται από δωροδοκία και όχι η νομιμότητα των συμβάσεων.


Άλλωστε, μέλη του ΚΥΣΕΑ έχουν δηλώσει από καιρό ότι το Συμβούλιο αποφασίζει, βασιζόμενο στις εισηγήσεις που δέχεται από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.


 


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X