Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δείτε τι έγινε στον χθεσινό άγριο καυγά Ζωής-Άδωνι!
Δείτε τι έγινε στον χθεσινό άγριο καυγά Ζωής-Άδωνι! thumbnail

Δείτε τι έγινε στον χθεσινό άγριο καυγά Ζωής-Άδωνι!

Αγριος καβγάς ξέσπασε αργά χθες το βράδυ μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Αδωνι Γεωργιάδη. 


Αφορμή το μαύρο στην ΕΡΤ, το κανάλι της Βουλής και το περιοδικό "Βουλή και Ευρωβουλή" που φιλοξένησε 47 φωτογραφίες της κυρίας Κωνσταντοπούλου στο τελευταίο τεύχος του.


Μάλιστα, η συζήτηση στην πορεία ξέφυγε και έφτασε στη λίστα Λαγκάρντ, τη σύζυγο του Αδωνι Γεωργιάδη και τον βιαστή που είχε υπερασπιστεί ως δικηγόρος η πρόεδρος της Βουλής.


Ολα άρχισαν όταν η πρόεδρος της Βουλής μίλησε από το βήμα ως απλή βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ πράξη δικτατορικής υφής.


Ακολουθούν σημεία του διαλόγου των δύο βουλευτών από τα πρακτικά:  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ποιο σημείο έχει φτάσει το θράσος και σε ποιο σημείο δεν λειτουργεί το έρκος των οδόντων ; Ο φράχτης των δοντιών πρέπει να βάζεις ένα τέρμα στη γλώσσα. Ηταν απολυταρχική πράξη το μαύρο ,ήταν πράξη δικτατορικής υφής και πρέπει να ειπωθεί.


   • Αδωνις Γεωργιάδης: Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ μας απαγορεύει να ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση. Ακούστε τι είπε τρεις-τέσσερις φορές: "Πρέπει να έχετε τρομερό θράσος για να τολμάτε και να μιλάτε". Ε, έχουμε θράσος κ. Κωνσταντοπούλου και τολμάμε και μιλάμε και σε εσάς! Αν είναι δυνατόν!Προτείνω στον υπουργο  να πάρει τεχνογνωσία για το πώς φτιάχνεται ένα πλουραλιστικό κανάλι, μια ακηδεμόνευτη ενημέρωση με πλέρια δημοκρατία. Ας πούμε μπορεί να δει πως δουλεύει αυτή την περίοδο το κανάλι της Βουλής.Το κανάλι της Βουλής έχει ένα παρόμοιο αδερφάκι κάπου στη Βόρεια Κορέα. Ξέρετε, όταν υπήρχε η Επιτροπή της Βουλής που συνεδρίαζε για νομοσχέδιο και είχε η κυρία Πρόεδρος συνέντευξη Τύπο το κανάλι της Βουλής δεν έδειχνε την Επιτροπή στην οποία συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο και παρήγαγε νομοθετικό έργο, αλλά κατ’ εντολή της κυρίας Προέδρου περίμενε να δείξει τη συνέντευξη Τύπου της κυρίας Προέδρου. Τόση δημοκρατικότητα! Τόση ακηδεμόνευτη ενημέρωση! Να πάρετε παραδείγματα και από το περιοδικό "ΒΟΥΛΗ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ". Το τελευταίο είχε σαράντα επτά μετρημένες φωτογραφίες της! Είμαι βέβαιος πως με τέτοια πρότυπα θα κάνετε και εσείς μια ΕΡΤ αναλόγου δημοκρατικότητος.


   • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θέλει πραγματικά πολύ θράσος για να μιλάς για θράσος όταν ως Υπουργός Υγείας έχεις φέρει ειδικό άρθρο για να νομιμοποιήσεις –είναι το άρθρο 18, κύριε Γεωργιάδη, του νομοσχεδίου σας ως Υπουργού Υγείας- την εκπομπή όλων των παράνομα εκπεμπόντων τηλεοπτικών σταθμών και να απονομιμοποιήσεις την εκπομπή της ΕΡΤ.Θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος όταν ως Υπουργός μιας Κυβέρνησης έχεις υπογράψει και ψηφίσει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά -πέντε φορές "ξανά"- τις αφέσεις φορολογικής υποχρέωσης για αυτούς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι χρώνται και καταχρώνται ένα δημόσιο αγαθό που είναι το τηλεοπτικό σήμα και το τηλεοπτικό φάσμα και προβάλλουν κατά παραγγελία και κατ’ εντολήν σου την πολιτική σου.Όσο κ. Γεωργιάδη για το περιοδικό "Βουλή και Ευρωβουλή", στο οποίο αναφερθήκατε, να σας ενημερώσω,  Το περιοδικό αυτό δεν είναι της Βουλής, κύριε Γεωργιάδη. Έχουν υπογράψει συμβάσεις προηγούμενοι Πρόεδροι της Βουλής με αυτό το περιοδικό –δεν είχε προηγούμενο Πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ, για ενημέρωσή σας- και δεν είναι περιοδικό της Βουλής. Αν πρέπει η Βουλή να έχει περιοδικό, να το εξετάσουμε. Θα το εξετάσω πολύ σοβαρά.Θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος σε σχέση με το κανάλι της Βουλής, το οποίο για πρώτη φορά σε αυτήν την περίοδο προβάλλει τις περισσότερες Επιτροπές σε απ’ ευθείας μετάδοση.Θέλει πολύ θράσος, τέλος, να μιλάς για θράσος όταν έχεις συμπράξει όχι απλώς στο μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά και στην εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις τέσσερις η ώρα τα ξημερώματα.


   • Αδωνις Γεωργιάδης: Κυρία Πρόεδρε, χαίρομαι που οι υπεύθυνοι του περιοδικού "Βουλή και Ευρωβουλή" σας αγάπησαν ξαφνικά τόσο πολύ από μόνοι τους και σας έβαλαν σαράντα επτά φωτογραφίες. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά, όλοι καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι η έκδοση ξεχωριστή, η γνώμη του Προέδρου της Βουλής είναι κυρίαρχη. Είναι γνωστό αυτό.Όσον αφορά δε, επειδή είμαι κι εγώ παλαιότερος από ότι είστε εσείς στο Κοινοβούλιο –το λέω για τους νεότερους συναδέλφους- εις το κανάλι της Βουλής, κανένας προηγούμενος Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε διανοηθεί να το χρησιμοποιήσει όπως εσείς. Ξαφνικά ξυπνάμε και βλέπουμε σποτάκια, όπου κανένας από τα υπόλοιπα κόμματα δεν γνωρίζει πώς μπήκαν αυτά τα σποτάκια στο κανάλι της Βουλής.Το κανάλι της Βουλής είναι όλων μας. Δεν είναι δικό σας κυρία μου, όπως νομίζετε. Και σίγουρα αν νομίζετε ότι είναι δικό σας, δεν είναι και πολύ δημοκρατικό να το χειρίζεστε έτσι. Άρα, λοιπόν, όταν εσείς η ίδια φέρεστε στο Κοινοβούλιο σαν να το θεωρείτε ιδιοκτησία σας, ε ναι, με συγχωρείτε, είναι τρομερό θράσος να σηκώνεστε και να εγκαλείτε τους άλλους για έλλειψη δημοκρατικότητας.


Ο καβγάς πήρε και προσωπικό χαρακτήρα όταν η πρόεδρος της βουλής αναφέρθηκε στη λίστα Λαγκάρντ και στην συμμετοχή όπως είπε σε αυτή της συζύγου του Αδωνι Γεωργιάδη:  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όπως μείζον ζήτημα δημιουργεί γενικότερα η δράση προσώπων, όταν έχουν σύγκρουση συμφερόντων. Ξέρετε ότι είχε σύγκρουση ο κ. Παπασταύρου να διαπραγματεύεται με τους Ελβετούς για τις καταθέσεις στην Ελβετία, όταν ο ίδιος είναι στη λίστα Λαγκάρντ με εταιρεία πέντε εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχατε κι εσείς, κύριε Γεωργιάδη, σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ…


   • Αδωνις Γεωργιάδης: Την οικογένεια μου θα μπλέξει η κ. Κωνσταντοπούλου; Με συγχωρείτε, ποια νομίζει ότι είναι;


   • Αδωνις Γεωργιάδης:Αναφέρθηκε ονομαστικά στη γυναίκα μου και στη λίστα Λαγκάρντ. Να μου δώσετε το λόγο. Το έχει ξανακάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση και δεν το άκουσα. Βγήκα έξω και ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι και δεν μίλησα. Είναι δυνατόν να αφήσω να περάσει αυτό το πράγμα; Εσάς, άμα βρίσουν την οικογένειά σας, θα κάτσετε σιωπηλή;


   • Αδωνις Γεωργιάδης: Λοιπόν, ακούστε: Εγώ διατήρησα τη διαφωνία μας σε πολιτικό επίπεδο. Δεν το πήγα σε προσωπικό.Θα μπορούσα πολύ εύκολα να πω αν είναι σύγκρουση συμφερόντων να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν ξέρω τι άλλο και να υπερασπίζεται επί χρόνια ένα βιαστή. Θα μπορούσα να το κάνω. Δεν το έκανα. Αλλά η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει όρια.Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, για να τελειώσει η πλάκα, η σύζυγός μου δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο προηγούμενος που το έγραψε είναι στα δικαστήρια από τη σύζυγό μου και ο ίδιος που το έγραψε σε δίκη μαζί μου ζήτησε συγγνώμη, για να την αποσύρω. Άρα να σταματήσει αυτή η πλάκα, γιατί παρατράβηξε. Στη λίστα Λαγκάρντ ήταν ο τέως σύζυγός της, πριν εγώ τη γνωρίσω.Η κ. Κωνσταντοπούλου το μόνο το οποίο κάνει είναι να πετάει διαρκώς λάσπη, όταν είναι σε δύσκολη θέση.


   • Ζωή Κωνσταντοπούλου:  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι για μία προς μία τις υποθέσεις που έχω υπερασπιστεί είμαι περήφανη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου γίνεται επίθεση για την επαγγελματική μου διαδρομή. Όμως δεν έχω πραγματικά ούτε να ντραπώ, ούτε να φοβηθώ ούτε τα φερέφωνα της διαπλοκής, ούτε τα γραφεία τύπου κομμάτων που ασχολούνται με την επαγγελματική διαδρομή δικηγόρων, την ίδια ώρα που Βουλευτές και Υπουργοί τους αναλαμβάνουν να εναλλάσσονται ως υπερασπιστές σε κατηγορούμενους για υποθέσεις σε βάρος του δημοσίου. Είναι πάρα πολλές αυτές, με προεξάρχουσα την υπόθεση της Energa, για την οποία ήρθε ειδική τροπολογία λίγο πριν την έναρξη της δίκης.Η αναφορά μου, κύριε Γεωργιάδη, ήταν στη δική σας σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε στην προκαταρκτική επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία η σύζυγός σας είναι εγγεγραμμένη ως συνδεδεμένο πρόσωπο με το λογαριασμό του πρώην συζύγου της, στον οποίον υπάρχουν και καταγραφές ράβδων χρυσού. Ήμουν ακριβέστατη.Σας το έχω πει ξανά και θα σας το πω και όσες ακόμα φορές χρειαστεί: Είχατε σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε και να επηρεάζετε αυτή την επιτροπή, από την οποία εξαρτάτο και η μεταχείριση και των καταθετών και των συνδεδεμένων προσώπων
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X