Ελαφρύ και χορταστικό: Παπαρδέλες με ντομάτα και σαφράν!

<div class="body">
<div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>Προσπαθήστε να βρείτε φρέσκες παπαρδέλες για να κάνετε αυτή τη συνταγή.</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="make-recipe">
<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>400 γρ. παπαρδέλες<br />λίγες κλωστούλες από κρόκο Κοζάνης<br />20 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα<br />1 σκελίδα σκόρδο<br />κουταλάκι πάπρικα γλυκιά<br />2 τομάτες, ψιλοκομμένες<br />κουταλιά της σούπας ξηρό λευκό κρασί<br />1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη<br />ελαιόλαδο<br />αλάτι και πιπέρι</p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετ το λάδι και τηγανίζετε ανακατεύοντας το σκόρδο, την πάπρικα και το κρεμμύδι. Όταν το σκόρδο αρχίζει να σκουραίνει, το βγάζετε και προσθέτετε τις ντομάτες. Συνεχίζετε να τηγανίζετε και να ανακατεύετε, μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες και προσθέτετε το κρασί. Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά . Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με το γούστο σας. Βράζετε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, στο οποίο θα έχετε προσθέσει ήδη τον  κρόκο. Τις βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε τις παπαρδέλες σε μια πιατέλα. Τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις πασπαλίζετε με άφθονο τυρί.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα