Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προκαλεί το BBC: Αποκαλεί τα Κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»
Προκαλεί το BBC: Αποκαλεί τα Κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» thumbnail

Προκαλεί το BBC: Αποκαλεί τα Κατεχόμενα "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του BBC να αναφερθεί στα Κατεχόμενα – με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής – με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους θεωρείται παράνομη από τον ΟΗΕ. Το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο αυτοανακηρύχθηκε ανεξάρτητο το 1983, αναγνωρίζεται διεθνώς μόνον από την Τουρκία.

Τα Ηνωμένα Εθνη εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια του νησιού και έχουν ζητήσει από όλα τα κράτη-μέλη τους να μην αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.

Η αναφορά του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» προκάλεσε αρνητικά σχόλια.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κοσμίδης, που εργαζόταν επί σειρά ετών στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, έγραψε στο Twitter: «Το BBC φαίνεται ότι "αναγνώρισε" την κατεχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο – ντροπή για την άγνοια».


Αλλάξε το ρεπορτάζ


«Οι ψηφοφόροι στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου εξέλεξαν τον Μουσταφά Ακιντζί ως νέο πρόεδρό τους» αναφερόταν χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του BBC που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του την Κυριακή.

Ωστόσο, το βράδυ της Δευτέρας το BBC αφαίρεσε την λανθασμένη αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η διατύπωση στο επίμαχο σημείο άλλαξε ως ακολούθως: «Οι ψηφοφόροι στην ελεγχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο εξέλεξαν τον Μουσταφά Ακιντζί ως νέο πρόεδρό τους».

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Associated Press, ανέφεραν στις ανταποκρίσεις τους για τις εκλογές ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.


 

tanea

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X