Σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι και σπαράγγια και 290 θερμίδες!

<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>250 γραμμ. μικρά ζυμαρικά (φαρφάλες, πέννες ή κάτι άλλο)</li>
<li>450 γραμμ. σπαράγγια (το πάνω μέρος) καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια</li>
<li>μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι</li>
<li>1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο</li>
<li>1/3 φλιτζ. τριμμένη φέτα light</li>
<li>3 μεγάλα πορτοκάλια (ναβαλίνες ή/και σαγκουίνια)</li>
<li>2 κ.σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 κ.σούπας λευκό ξύδι</li>
</ul>
<p> </p>
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Βγάλ' τες από το φούρνο και άσ' τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.</p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p>Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.</p>
<p><span class="step">10</span></p>
<p>Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.</p>
<p><span class="step">11</span></p>
<p>Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.</p>
<p><span class="step">12</span></p>
<p>Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα