Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι και σπαράγγια και 290 θερμίδες!
Σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι και σπαράγγια και 290 θερμίδες! thumbnail

Σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι και σπαράγγια και 290 θερμίδες!

Συστατικά



  • 250 γραμμ. μικρά ζυμαρικά (φαρφάλες, πέννες ή κάτι άλλο)

  • 450 γραμμ. σπαράγγια (το πάνω μέρος) καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια

  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο

  • 1/3 φλιτζ. τριμμένη φέτα light

  • 3 μεγάλα πορτοκάλια (ναβαλίνες ή/και σαγκουίνια)

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κ.σούπας λευκό ξύδι


 


Τρόπος μαγειρέματος


1


Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.


2


Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.


3


Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.


4


Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.


5


Βγάλ' τες από το φούρνο και άσ' τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.


6


Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.


7


Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.


8


Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.


9


Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.


10


Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.


11


Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.


12


Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X