Αποθεώνει τον Μάντζαρη η Ευρωλίγκα

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας αποθεώνει τον Βαγγέλη Μάντζαρη, επισημαίνοντας ότι στα 25 του έχει κατακτήσει δύο τίτλους Πρωταθλητή Ευρώπης, πως είναι ο τέταρτος στον συσχετισμό ασίστ / λαθών την τελευταία τριετία στην Ευρωλίγκα και πως είχε… δολοφονικό τρίποντο στην σειρά των προημιτελικών αγώνων των πλέι οφ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τον Περιστεριώτη γκαρντ του Ολυμπιακού:
«Σε τέσσερις σεζόν, ο Μάντζαρης έχει ξεκινήσει στα 81 από τα 89 ματς της παρέας του και μόλις στα 25 του, είναι ήδη δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά και μέλος μιας ολιγομελούς λίστας με παίκτες που ‘χουν πανηγυρίσει back to back τίτλους.
Ανήκει στους καλύτερους αμυντικούς στην μπάλα, ενώ συχνά… φορά το κοστούμι του αφανή ήρωα, στην τρομακτική άμυνα του Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα, είναι από τους πιο ασφαλείς χειριστές της μπάλας, στη διοργάνωση και είναι στην 4η θέση της λίστας ασίστ/λάθη, μεταξύ όλων όσων έπαιξαν την τελευταία τετραετία. Η ιδιαίτερη ευφυΐα του αφορά το χώρο μεταξύ των γραμμών ελευθέρων βολών, όπου είναι ένας σίγουρος διαμεσολαβητής για την επίθεση του Ολυμπιακού, ενώ αποτρέπει τις αντίπαλες ομάδες να αισθανθούν άνετοι, όταν επιδιώκουν να σκοράρουν.
Δεν είναι γνωστός για τη δυνατότητα του στο σκοράρισμα, αλλά όταν βάζει πόντους, το timing είναι τέλειο. Στα πλέι οφ αυτής της σεζόν, είχε δολοφονικό τρίποντο, με 9/10 στα ματς με την Μπαρτσελόνα. Αυτή η επίδοση, ήταν η 2η καλύτερη όλων όσων μετείχαν στα φετινά πλέι οφ και περιέλαβαν τέσσερα διαδοχικά, στο δεύτερο παιχνίδι που εξελίχθηκε σε “κλειδί” για την πρόκριση. Πρόσθεσε άλλα τρία, στο δεύτερο ημίχρονο του τέταρτου αγώνα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του Ολυμπιακού. Στη Μαδρίτη θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο του, που θα τον κάνει έναν εκ των νεαρότερων σε ηλικία παικτών που κατέκτησαν τρία τρόπαια, στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Σχετικά άρθρα