Αρχική / More / Αθλητικά / Θρίλερ με Κοντονή-FIFA-UEFA
Θρίλερ με Κοντονή-FIFA-UEFA thumbnail

Θρίλερ με Κοντονή-FIFA-UEFA

 
Μεγαλώνει η αγωνία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με FIFA, UEFA και ΕΠΟ για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο κατά της βίας του Σταύρου Κοντονή που θα αποτρέψουν (εφ όσον υλοποιηθούν) το ποδοσφαιρικό GREXIT. Ο υφυπουργός αθλητισμού δεν έχει στείλει ως αυτή την ώρα το mail με τις τροποποιήσεις στον Τζιάνι Ινφαντίνο όπως είχαν συμφωνήσει μετά το πέρας της μεσημβρινής συνάντησης. Υπενυμίζεται ότι είχε ομόθυμα συμφωνηθεί να στηριχθούν όλες οι διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας και να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές που αφορούν σε τρία βασικά σημεία:
1) στη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ
2) στην αφαίρεση του άρθρου που προέβλεπε τη δυνατότητα του υπουργού να αποκλείει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
3)την επαναφορά του άρθρου περί αυτοδιοίκητης λειτουργίας της ΕΠΟ, αρμονισμένης πάντως τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία, οσο και με το καταστατικό της FIFA και της UEFA κατά τη δήλωση του κ. Κοντονή.
Εντούτοις και παρά τη βούληση όλων των κομμάτων να ψηφίσουν τον αθλητικό νόμο με τις συμφωνημένες αλλαγές, αυτές ακόμη δεν έχουν αποσταλεί σε FIFA και UEFA για να δοθεί το «καλώς έχει».
Εξελίξεις πλέον αναμένουμε το πρωί με την αγωνία να μεγαλώνει.
Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις όσων συμμετείχαν στη συνάντηση, ΕΔΩ  και την διαβάστε την οργισμένη αντίδραση του Τέρενς Κουίκ σε διαρροές ΕΔΩ 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X