Η ηδονή του ντάμπλ και η ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή

Γράφει ο Γιώργος Καστάνης
Πλημμύρισαν με έντονα συναισθήματα χιλιάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από το βράδυ της Τετάρτης. Ένιωσαν και πάλι την ΠΑΟΚτσήδικη φλόγα να ανάβει μέσα τους, το ένιωσαν στο είναι τους. Μια ομάδα του ΠΑΟΚ, η ομάδα βόλει, τους έκανε υπερήφανους. Δεν κατόρθωσε να κατακτήσει μόνο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας βόλει. Δεν κατάφερε να κατακτήσει το ντάμπλ, κάτι που δεν είχε πετύχει μέχρι χθες καμία ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ σε οποιοδήποτε άθλημα (έχει κατακτήσει το ντάμπλ πολλάκις, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ για όσους το έχουν αμελήσει ή δεν το γνωρίζουν). Κατάφερε να κάνει «σμπαράλια» την αντίπαλο ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία μονοπωλούσε τους τίτλους επί σειρά ετών. Έδειξε τα δόντια του ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, όρθωσε το ανάστημά του, ισοπέδωσε τον αντίπαλο με το επιβλητικό 3-0 στις νίκες και στα σετ στον τρίτο τελικό και υποχρέωσε τους οπαδούς του να φωνάξουν: Ζήτω ο νέος βασιλιάς του βόλει.
Ναι, μπορεί να είναι νωρίς για να το αναφέρουμε, αλλά όταν μια ομάδα καταφέρνει και προσελκύει 10.000 οπαδούς της σε έναν τελικό πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχε κατορθώσει καμία άλλη ελληνική ομάδα, τα προηγούμενα χρόνια, αυτό είναι ανεπανάληπτο.
Και προσθέστε πως ο ΠΑΟΚ σε πέντε ημιτελικούς και τελικούς πρωταθλήματος, συγκέντρωσε κοντά στις 50.000 οπαδούς του στο κλειστό γήπεδο του συλλόγου. Και τα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό έγιναν με απίστευτη προσέλευση φιλάθλων και στα δύο παιχνίδια της τελικής φάσης με τον Ολυμπιακό, είχαμε εντυπωσιακότατη, μοναδική προσέλευση.
Η ηδονή του ντάμπλ για κάθε ΠΑΟΚτσή είναι ανεπανάληπτη. Μίλησε όμως και η ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή. Σε πολλούς τομείς. Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το ντάμπλ στο βόλει, γιατί προσέλαβε έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Γιάννη Καλμαζίδη που ξέρει να φτιάχνει ομάδες. Το έγραφε πριν από μήνες ο Παναγιώτης Περπερίδης στο pamesports.gr και το έλεγε στον Real FM. Με τον Καλμαζίδη ο ΠΑΟΚ θα πάρει τίτλους. Εκανε κίνηση ματς ο Γιώργος Ανδρέου. Όπως το ίδιο έλεγε ο Παναγιώτης και για την απόφαση του ΠΑΟΚ να πάρει τον Κουρνέτα, τον Γκόμεζ, τον Χιμένεθ, τον Ρανγκέλ.
Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντάμπλ γιατί έχει ένα εξαιρετικό προπονητή και αθλητές ευρωπαϊκού επιπέδου που τιμούν την φανέλα που φορούν και το «μεροκάματο» που παίρνουν. Απλά είναι τα πράγματα.
Μεγάλη ομάδα κάνεις με σοβαρό προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Σημαντικό το μήνυμα για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και για την ομάδα μπάσκετ που όμως η τελευταία έχει την δική της «ιστορία» με πολλά οικονομικά προβλήματα και λύσεις ανάγκης τα τελευταία χρόνια.
Πολλά μπράβο στον Καλμαζίδη και όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες της ομάδας βόλει.
Πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο Ανδρέου, που ηγείται του τμήματος βόλει, αλλά και τον Κώστα Παισιάδη, τον αντιπρόεδρο της ομάδας που έχει τραβήξει «κουπί» επί σειρά ετών και δικαιούται αυτή την πολύ μεγάλη χαρά. Όπως και πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή. Όσοι γνωρίζουν τι έχει κάνει για τον ερασιτέχνη και το τμήμα βόλει δεν χρειάζεται να ρωτήσουν. Όσοι δεν ξέρουν, καλό είναι να μάθουν.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε στην ομάδα βόλει, γιατί του έδωσε όραμα και το κυριότερο την πίστη πως θα γίνει η πρωταγωνίστρια. Και αυτό έκανε στην πράξη. Αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να έχει και η ομάδα ποδοσφαίρου και η ομάδα μπάσκετ ανδρών. Αυτά για την ώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ανάλυση για επιμέρους θέματα, τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα