Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σημαντικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
Σημαντικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις thumbnail

Σημαντικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.


Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 35,6% των ερωτηθέντων και Ν.Δ. το 20,8% (τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 40,2% και 21% σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τη 18η Μάρτιου 2015).


Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8% (4,3%), η Χρυσή Αυγή με 5,3% (4,8%), το ΚΚΕ με 5,1% (4,9%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2% (4,5%), το ΠΑΣΟΚ με 2,8% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων με 1,5% (1,8%), το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% (1,8%) και Άλλο κόμμα με 3,8% (3,3%) των ερωτηθέντων.


Σε περίπτωση αδιεξόδου το 46,4% επιθυμεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το 38,3% να συνεχίσει η υπάρχουσα κυβέρνηση και το 12% εκλογές.


Το 50,5% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, φαίνεται να είναι ικανοποιημένο από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ενώ το 48,2% φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένο.


Στο ερώτημα αν πρέπει να δεχτούμε συμβιβασμό ή να προχωρήσουμε σε ρήξη με την Ευρώπη, το 65,1% τάσσεται υπέρ του συμβιβασμού ενώ το 31% επιθυμεί τη ρήξη.  


Στο ερώτημα αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, το 58,1% δεν θέλει να γίνει δημοψήφισμα και το 37,3% επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


Σχετικά με την πρόθεση ψήφου σε περίπτωση που διεξαχθεί δημοψήφισμα, το 54,2% επιθυμεί χρηματοδότηση έστω και με μνημονιακά μέτρα ενώ το 37% επιθυμεί ρήξη και χρεοκοπία. Την ίδια στιγμή το 65,4% επιθυμεί το ευρώ και τη δραχμή θέλει το 27,3%.


Τι κατέγραψε η δημοσκόπηση της GPO


Υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους, κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος και υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του MEGA, ενώ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%.


Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει οριακά αυξημένο ποσοστό από τα επίπεδα των εκλογών του Ιανουαρίου (όπου είχε λάβει 36,34%), ενώ το ποσοστό της Ν.Δ. είναι μειωμένο κατά περίπου 6 μονάδες.


Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η Ν.Δ. 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, το ΠΑΣΟΚ 4% και η Ένωση Κεντρώων 1,8%.


Η επιλογή «άλλο» συγκεντρώνει 3,2%, το λευκό/άκυρο επιλέγει το 1,2% των πολιτών, ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ» ανέρχεται σε 8,8%.


Περίπου οκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και όχι ρήξη.


Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για να επικυρώσει ο λαός τη συμφωνία με τους δανειστές, στην περίπτωση που αυτή επιτευχθεί, ενώ επτά στους δέκα πολίτες λένε «όχι» σε εκλογές σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.


Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με το αν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ενώ ποσοστό 75,6% θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ.


Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.


Κληθέντες να κρίνουν συνολικά το έργο της κυβέρνησης κατά τις πρώτες 100 ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία, το 57% των πολιτών διατυπώνουν θετικές κρίσεις και το 40,9% αρνητικές.


efsyn.gr


 
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X