Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποιοι θέλουν δημοψήφισμα και εκλογές;
Ποιοι θέλουν δημοψήφισμα και εκλογές; thumbnail

Ποιοι θέλουν δημοψήφισμα και εκλογές;

Δύο νέες δημοσκοπήσεις της Marc για λογαριασμό του Alpha και της GPO για λογαριασμό του Mega καταγράφουν τον σφυγμό των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας. Ένα ηχηρό «όχι» λένε οι πολίτες, σε υψηλό ποσοστό, στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ενός δημοψηφίσματος, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία με τους δανειστές από τους πολίτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO το 62% των Ελλήνων υποστηρίζει πώς δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, το 37% υποστηρίζει πως «ναι/μάλλον ναι» πρέπει να γίνει, ενώ μόλις στο 1,1% τοποθετούνται όσοι απαντούν «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στη δημοσκόπηση της Marc για το ίδιο ερώτημα το 58.1% υποστηρίζει ότι δεν θέλει να γίνει δημοψήφισμα, ενώ το 37.3% θέλει να γίνει. 

Την ίδια ώρα από τη δημοσκόπηση της Marc οι Έλληνες εμφανίζονται συγκρατημένα ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, αλλά ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της χρεωκοπίας. Γνωστοποιείται δε, πως σε περίπτωση εκλογών η πλειονότητα του λαού θα ψηφίσει και πάλι ως πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ με 35,6%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ως δεύτερο κόμμα, μόλις το 20,8%.

Σε άλλο σημείο της δημοσκόπησης, οι περισσότεροι ψηφοφόροι επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ, την ώρα που το 27,3% επιθυμεί τη δραχμή.


Τώρα, προβάδισμα 14,5 μονάδες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 36,5%, η ΝΔ 22%, τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με ποσοστό 6,5%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 5% και το ΠΑΣΟΚ με 4%. Ας δούμε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις


 


Δημοσκόπηση GPO: «Όχι» στο δημοψήφισμα λέει το 62% των Ελλήνων

Προβάδισμα 14,5 μονάδες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 36,5%, η ΝΔ 22%, τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με ποσοστό 6,5%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 5% και το ΠΑΣΟΚ με 4%. Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη φαίνεται πως διατηρεί τα ποσοστά που εξασφάλισε στις τελευταίες εκλογές, με 1,8%.Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ενός δημοψηφίσματος, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία με τους δανειστές από τους πολίτες, το 37% υποστηρίζει πως «ναι/μάλλον ναι» πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, ενώ το 61,9% λέει «όχι/μάλλον όχι». Μόλις στο 1,1% όσοι απαντούν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Ωστόσο, οι δύο στους τρεις από τους ερωτηθέντες δεν θέλουν εκλογές, σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ειδικότερα, σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, το 72,2% δεν πιστεύει πως πρέπει να πραγματοποιηθούν νέες βουλευτικές εκλογές, το 26,3% τάσσεται υπέρ πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ το 1,5% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X