Χοιρινό με ψητά λαχανικά,γρήγορο και νόστιμο

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>500 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο σε μεγάλα κομμάτια</li>
<li>4 αντίβ</li>
<li>4 μέτρια καρότα με το πάνω μέρος τους</li>
<li>4 γογγύλια με το πάνω μέρος τους</li>
<li>1 μεγάλο ρεπάνι</li>
<li>μισή σελινόριζα</li>
<li>άλλα λαχανικά εποχής όπως λάχανο, πατζάρια κτλ.</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρια διάφορα μείγματα (μαύρο, λευκό, κόλιανδρο)</li>
<li>λίγο λάδι</li>
<li>2 σκ. σκόρδο</li>
<li>1 κούπα ζωμό κοτόπουλο</li>
<li>3 κ.σ. μηλόξυδο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Αφαιρούμε τη βάση από τα αντίβ , πλένουμε και στεγνώνουμε. Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα γογγύλια και ότι άλλα από τα λαχανικά χρειάζονται καθάρισμα.</li>
<li>Κόβουμε το ρεπάνι στα 4. Ξεφλουδίζουμε τη μισή σελινόριζα και την κόβουμε σε κύβους.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Με ένα μαχαίρι κάνουμε τομές στο χοιρινό και αλατοπιπερώνουμε (με το πιπέρι mignonette).</li>
<li>Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λίγο λάδι και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.</li>
<li>Προσθέτουμε τα λαχανικά και 2 σκ. σκόρδο θρυμματισμένες. Βάζουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.</li>
<li>Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και  βάζουμε και το ζωμό μας και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, ραντίζοντας το συνεχώς , έτσι ώστε το κρέας μας να παραμείνει τρυφερό και ωραίο.</li>
<li>Σβήνουμε το φούρνο. Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε τα υγρά με μία σπάτουλα.</li>
<li>Σκεπάζουμε το κρέας με ένα αλουμινόχαρτο και επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά, αφήνοντας την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη.</li>
<li>Μόλις ξεκουραστεί, σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα ή μεταφέρουμε σε ατομικά πιάτα. Ρίχνουμε τους χυμούς από πάνω. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</li>
<li>Σε περίπτωση που κάποια λαχανικά είναι μικρά αφαιρούμε από το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο των υπολοίπων. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα