Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Σαλάτα με κριθαράκι και….άρωμα Ελλάδας (260 θερμίδες)
Σαλάτα με κριθαράκι και....άρωμα Ελλάδας (260 θερμίδες) thumbnail

Σαλάτα με κριθαράκι και….άρωμα Ελλάδας (260 θερμίδες)

Συστατικά


Για τη σαλάτα



  • 1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι

  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

  • 1 κονσέρβα κόκκιναφασόλια πλυμμένα και στραγγισμένα

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

  • 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

  • 1, 5 φλιτζάνι ντοματίνια

  • 1, 5 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

  • 1/2 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια

  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο


Για το dressing



  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 


 


Τρόπος μαγειρέματος



  • 1

    Βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το ζωμό λαχανικών αντί για νερό.



  • 2

    Στράγγιξε το και ξεπλυνέ το με κρύο νερό.



  • 3

    Τοποθέτησε το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησε το να κρυώσει, ανακατεύοντας πού και πού για να μην λασπώσει.



  • 4

    Μέχρι το κριθαράκι να κρυώσει, ετοίμασε το dressing.



  • 5

    Χτύπησε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και άφησέ το στην άκρη.



  • 6

    Μόλις το κριθαράκι κρυώσει, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά.



  • 7

    Ρίξε από πάνω τo dressing και ανακάτεψε καλά.



  • 8

    Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου ή σαν κρύα σαλάτα.




 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X