Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αισιοδοξία για ταχεία συμφωνία
Αισιοδοξία για ταχεία συμφωνία thumbnail

Αισιοδοξία για ταχεία συμφωνία

Με τη φράση «είμαστε αισιόδοξοι ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα κινείται στο πλαίσιο τις λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» συνόψισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον των υπουργών της κυβέρνησης, το καλό κλίμα που προκύπτει από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς. 


Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αυτή η συμφωνία «θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει», επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει ουδεμία μετατόπιση της κυβέρνησης από αυτές. Παρέθεσε δε αναλυτικά την πορεία των μέχρι στιγμής συζητήσεων και αναφέρθηκε σε ποιες θεματικές υπάρχουν συγκλίσεις και που «απόσταση» ανάμεσα στις δυο διαβουλευόμενες πλευρές.


Η αίσθηση της κυβέρνησης είναι ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, τόσο στο επίπεδο του EuroWorking Group, όσο και στις συνομιλίες στην Ομάδα των Βρυξελλών, που διεξάγεται σήμερα, με αποτέλεσμα να «είμαστε κοντά σε ενδιάμεση λύση, που θα συναφθεί μάλιστα σε σύντομο διάστημα», όπως ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.


Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν ότι επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέχρι τις 11 Μαΐου να έχει επικυρωθεί η σχετική συμφωνία, πιθανότατα και μέσω ενός εκτάκτου Eurogroup, το οποίο θα να έχει συγκληθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, πριν δηλαδή την υποχρέωση της χώρας να πληρώσει δόση στο ΔΝΤ ύψους περίπου 750 εκατ. ευρώ.


Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το «περίγραμμα« του πολυνομοσχεδίου, αυτό δεν συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, με κύκλους της κυβέρνησης να αποσαφηνίζουν μάλιστα τους λόγους. Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, υπήρχε σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, ενώ η Αθήνα επιθυμεί να υπάρξει ένδειξη από τους εταίρους και τους θεσμούς ότι έχουν τη βούληση να επιδιώξουν λύση, τέτοια που να απελευθερώνει ρευστότητα προς την ελληνική οικονομία.


Κατά τα λοιπά ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο Νίκος Παππάς για το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Ενημέρωση υπήρξε και από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα.


efsyn.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X