Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ένα φεστιβάλ αναδεικνύει την αξία του Ελαιώνα
Ένα φεστιβάλ αναδεικνύει την αξία του Ελαιώνα thumbnail

Ένα φεστιβάλ αναδεικνύει την αξία του Ελαιώνα

Το ELAIώNAS FESTIVAL 2015 είναι ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να δημιουργήσει για ένα μήνα, ένα δίκτυο αφύπνισης για την περιοχή του Ελαιώνα και τη μοναδική του σημασία.


Με τη συμμετοχή σκηνοθετών, μουσικών, εικαστικών, φωτογράφων, πανεπιστημιακών, ερευνητών, ακτιβιστών και δημοσιογράφων, το  ELAIώNAS FESTIVAL 2015  είναι ένα μαραθώνιος εκδηλώσεων, με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών, έκθεση βιβλίου, εικαστικών και φωτογραφίας αλλά και ομιλίες σχετικά με την περιοχή του Ελαιώνα, τη μεγάλη ιστορία του και τη σύγχρονη πραγματικότητα.


Εκεί άλλοτε υπήρχε το ιερόν άλσος της θεάς Αθηνάς, κάθε ελιά αυτού του άλσους ήταν δέντρο ιερό, όλη δε η περιοχή του Ελαιώνα, πολύ πιο ευρεία από τη σημερινή, ένας τόπος λατρείας και πνευματικής άνθισης, φορέας των «θρύλων και των παραδόσεων των αιώνων», όπως γράφει ο Δ. Γρ. Καμπούρογλου στον «Αναδρομάρη της Αττικής». Αυτό το βιβλίο ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί το ELAIώNAS FESTIVAL 2015.


Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου και θα έχει σαν κύρια έδρα του το Θέατρο Ακαδημίας Πλάτωνος. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν αναλάβει η Φένια Παπαδόδημα και ο Γιώργος Παλαμιώτης.


Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει μόνιμη έκθεση φωτογραφίας με έργα των Σεμίρα Μανωλάκη, Γιάννη Λάσκαρη και Alex Kat, έκθεση βιβλίου «Βιβλία για διάβασμα» από τη νέα πλατφόρμα  Fairead και έκθεση ζωγραφικής από φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ.


Πληροφορίες: Θέατρο Ακαδημίας Πλάτωνος, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, 210 4830330, www.elaionasfestival.com. clickatlife

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X