Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ο Γερμανός Πρόεδρος υπέρ των αποζημιώσεων της Ελλάδος!
Ο Γερμανός Πρόεδρος  υπέρ των αποζημιώσεων της Ελλάδος! thumbnail

Ο Γερμανός Πρόεδρος υπέρ των αποζημιώσεων της Ελλάδος!

Ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ τάσσεται, για πρώτη φορά, υπέρ των επανορθώσεων της χώρας του για τα εγκλήματα πολέμου εις βάρος της Ελλάδας.


Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της, ο κ. Γκάουκ δήλωσε: «Εμείς δεν είμαστε βέβαια μόνο αυτοί που είμαστε σήμερα, αλλά και οι απόγονοι εκείνων, που άφησαν ίχνη ερήμωσης στην Ευρώπη κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, για τα οποία επί πολύ καιρό προς ντροπή μας γνωρίζαμε λίγα πράγματα. Είναι σωστό, αν μία χώρα με συνείδηση της ιστορίας της, όπως η δική μας, εξετάσει ποιες δυνατότητες επανορθώσεων θα μπορούσαν να υπάρξουν».


Ο Γκάουκ σημείωσε ότι ως Πρόεδρος της Γερμανίας δεν εκπροσωπεί κάποια άλλη νομική άποψη, πέραν της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία αρνείται τις επανορθώσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον «τη συζήτηση για τις διάφορες προτάσεις, να υπάρξει ανταπόκριση στην ανάγκη πολλών Ελλήνων για μία μορφή επανορθώσεων», προσθέτοντας πως επιθυμεί " η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει κάτι πιο δεσμευτικό, από ότι κάνει έως τώρα».


Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα πέρυσι την Άνοιξη, ο Γκάουκ διαπίστωσε την δυσθυμία για τον χειρισμό των γερμανικών εγκλημάτων πολέμου στην Ελλάδα. Αντικείμενο συζήτησης ήταν αρχικά η ιδέα ενός ιδρύματος, κατά τα πρότυπα του ιδρύματος για τους πρώην υποχρεωτικά εργασθέντες στη Γερμανία, στο οποίο μετέχουν εκτός της γερμανικής κυβέρνησης και επιχειρήσεις.


 


Πηγή:  enikonomia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X