Για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας

Ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός με κίνητρο την πρώτη θέση, το πλεονέκτημα έδρας εν όψει play-off αλλά κυρίως το γόητρο.
Τζάμπο στις 19:00 απόψε στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι που θα ρίξει την «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής και που θα κρίνει παράλληλα ποιος από τους «αιωνίους» αντιπάλους θα αποκτήσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός θα πάρει μαζί του στο ΟΑΚΑ την ψυχολογία που του έδωσε η πρόκριση στο Fianal-4 της Μαδρίτης όχι όμως και τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στα θετικά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ότι θα φύγει σαν νικητής από το ΟΑΚΑ ακόμα και αν ηττηθεί με λιγότερους από 6 πόντους καθώς αυτή ήταν η διαφορά με την οποία είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, 71-65 στο ΣΕΦ.
Για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό, η νίκη θα μοιάζει με βάλσαμο μετά τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και θα φέρει ηρεμία μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης και θα απουσιάσει. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα επιδιώξει τη νίκη αλλά και το +7, που θα της δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (ο Ολυμπιακός προηγείται με ένα βαθμό διαφορά στον πίνακα της Α1).
Το ντέρμπι θα διευθύνουν οι Γκόντας, Αναστόπουλος και Ψαριανός.

Σχετικά άρθρα