Νίκη ο Εθνικός κόντρα στον ΠΑΟΚ

Μπορεί να ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, αφού οι θέσεις των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο και εν όψει πλέι οφ είχαν καθοριστεί από την προηγούμενη Τετάρτη, ήταν όμως το ντέρμπι της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Ανδρών, το παιχνίδι του Εθνικού με τον ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο του Πειραιά, με το οποίο άνοιξε και η αυλαία της αγωνιστικής.
Οι κυανόλευκοι του Πειραιά επικράτησαν τελικά με 11-10. Ο Εθνικός είχε πάρει ένα σχετικό προβάδισμα από το ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ έμενε κοντά, αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο αυτό το προβάδισμα ήταν 4 γκολ υπέρ των κυανολεύκων. Οι Θεσσαλονικείς απλά μείωσαν στο φινάλε στο ένα γκολ όταν οι Πειραιώτες χαλάρωσαν και ο Κουντουδιός χρησιμοποίησε τους πιο νεαρούς παίκτες του.
Σημειώνουμε ότι ο Εθνικός τερματίζει στην 2η θέση της κανονικής περιόδου, δεν θα αγωνιστεί στην Α’ φάση των πλέι οφ και θα έχει πλεονέκτημα έδρας στη Β’ φάση. Ο ΠΑΟΚ τερματίζει 5ος στην κανονική περίοδο και θα αγωνιστεί στην Α’ φάση των πλέι οφ με μεινέκτημα έδρας κόντρα στον 4ο της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου (λίγο αργότερα θα ξέρουμε οριστικά αν θα είναι ο Παναθηναϊκός ή ο ΝΟ Βουλιαγμένης).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΟΚ 11-10
Οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 4-1, 2-5.

Σχετικά άρθρα