Αρχική / Πολιτισμός / City life / Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας ξεκινάει!
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας ξεκινάει! thumbnail

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας ξεκινάει!

Το Φεστιβάλ Arc for Dance, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008, με ιδιωτική πρωτοβουλία της χορογράφου-καθηγήτριας Φρόσως Τρούσσα και σκοπό να φέρει το Αθηναϊκό κοινό σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης. Φέτος, γίνεται μεγαλύτερο κατά μια μέρα και παρουσιάζει, στο Σύγχρονο Θέατρο
(Ευμολπιδών 45, Γκάζι ), 20 χορογράφους με 20 αντίστοιχα έργα, διάρκειας 10 έως 40 λεπτών. Ο βασικός κορμός των παραστάσεων βασίζεται σε τρία μέρη.


Ένα μέρος είναι οι παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το δίκτυο Aerowaves (το μεγαλύτερο δίκτυο χορού στην Ευρώπη για νέους ανερχόμενους χορογράφους ), ένα δεύτερο είναι οι ανεξάρτητες χορογραφικές επιλογές με έργα από την Κύπρο και την Βραζιλία, και το τρίτο-το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων-, είναι αυτό που απαρτίζεται από τις ελληνικές παρουσίες. Ιδιαίτερο βάρος δίνει το φεστιβάλ στο πρώτο ολοκληρωμένο έργο του νέου χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου με τίτλο "Elvedon" αλλά και σε 12 μικρής διάρκειας χορογραφίες, αποτέλεσμα της δουλειάς των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο της Dan.c.ce Unitiva σε συνεργασία με την χορογράφο Πατρίσια Απέργη.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας:


7/5: "Απόπειρες Χορογραφίας"/ Ελλάδα, "Forstillinger", Kasper Daugaard Poulsen/ Δανία, "How to overcome the great tiredness?", Eduardo Fukushima/ Βραζιλία.
8/5: "Απόπειρες Χορογραφίας"/ Ελλάδα, "I am and I am not", Φώτης Νικολάου. Κύπρος, "40.000 Centimetri Quadatri", Claudia Catarzi/ Ιταλία.
9/5: "Απόπειρες Χορογραφίας"/ Ελλάδα, "MAN-OEUVRES", Χάρης Κούσιος/ Κύπρος-Ελλάδα, "Boys Who Like To Play With Dolls", Tereza Ondrova, Peter Savel/ Τσεχία.
10/5: "Απόπειρες Χορογραφίας"/ Ελλάδα, "Elvedon", Χρήστος Παπαδόπουλος/ Ελλάδα, "Bruit de Couloir", Clement Dazin/ Γαλλία.


Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα €13 για μια ημέρα και στα €40 για όλη τα διάρκεια του Φεστιβάλ. Η προπώληση γίνεται στο viva.gr, όπου τα πρώτα 100 εισιτήρια κοστίζουν €10 ), στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots και Ιανός. Περισσότερες πληροφορίες στο 2105230582.


athinorama

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X