Στα χέρια Κοντονή η επιστολή UEFA

Η Τρίτη θα είναι η κρίσιμη ημέρα για την εξέλιξη του θέματος του ποδοσφαιρικού Grexit. Σύμφωνα με πληροφορίες του pamesports.gr η UEFA απέστειλε τις θέσεις της για τις αλλαγές και τις ρυθμίσεις στον αθλητικό νόμο που ανέγνωσε στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής.

Επί της ουσίας η UEFA (όπως είχε αποκαλύψει το pamesports.gr από το απόγευμα του Σαββάτου) τονίζει τη διαφωνία της με δύο άρθρα. Το άρθρο 15 (αυτό δηλαδή που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ) και το άρθρο 1, το οποίο επί της ουσίας δίνει υπερεξουσίες στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε η επιστολή της UEFA έχει διαβιβαστεί στον κ. Κοντονή ο οποίος και τη μελετάει.

Όσον αφορά τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τους ΑΝ.ΕΛ, επαναλαμβάνεται από πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρουν την πιθανότητα Grexit, το οποίο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις ποδοσφαιρικές Εθνικές ομάδες αλλά και στους συλλόγους. Αντίθετα, όχι μόνο θα συμπλεύσουν με τον κ. Κοντονή στο θέμα της βίας αλλά θα ζητήσουν και περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων. Επίσης, μεγάλο βάρος θα δοθεί από τους ΑΝ.ΕΛ στα θέματα της εταιρικής λειτουργίας των ΠΑΕ (φορολογικά κτλ) ώστε σε κάθε περίπτωση οι ποδοσφαιρικές εταιρίες και να πάψουν να λειτουργούν ως «Πόντιοι Πιλάτοι» (όσον αφορά τη βία) και να πράττουν αυτά που οι νόμοι του κράτους επιβάλλουν όσον αφορά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα καταψηφίσουν τα άρθρα 15 και 1 στα οποία αναφερθήκαμε. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφανίτνο στην Αθήνα, οι υπεύθυνοι των τομέων αθλητισμού όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το νόμο με την προϋπόθεση του μη Grexit.

Συνεχής ενημέρωση…

Σχετικά άρθρα