Φορτσάρει για την πρεμιέρα η Εθνική Παίδων

Κανονικά συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Παίδων στην απογευματινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο Τσερνομόρετς 1. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την επίσημη φωτογράφιση της ομάδας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015, καθώς επίσης ενημέρωση από την UEFA για θέματα διαιτησίας και αθλητικής συμπεριφοράς στον αγωνιστικό χώρο.

Αύριο το πρωί (10:00) είναι προγραμματισμένη στο ξενοδοχείο Sunset Resort η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών του 3ου ομίλου (Ελλάδα, Ρωσία, Σκωτία, Γαλλία), ενώ μια ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο Τσερνομόρετς η τελευταία προπόνηση της Εθνικής ενόψει της πρεμιέρας με Ρωσία.

Οι δύο τερματοφύλακες της Εθνικής Παίδων στο EURO U-17 της Βουλγαρίας, Χρυσόστομος Ιακωβίδης και Μάριος Σιαμπάνης, μίλησαν στο epo.gr για τους στόχους της ομάδας στο τουρνουά, τα δυνατά της σημεία, αλλά και τις σκέψεις τους λίγο πριν η σημαντική διοργάνωση αρχίσει.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας πριν από την πρεμιέρα της Εθνικής;

Ιακωβίδης: Ανυπομονούμε να αρχίσει αυτή η γιορτή και να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες της ηλικίας μας. Άγχος δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση.

Σιαμπάνης: Είναι για όλους μας μια σπουδαία στιγμή, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα μας συμμετέχουμε σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η ευθύνη είναι μεγάλη, όμως είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και περιμένουμε με χαρά να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι.

Τι σημαίνει για σας η συμμετοχή σας σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;

Ιακωβίδης: Τιμή γιατί εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο και δικαίωση της σκληρής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μας έχουμε στερηθεί αρκετά πράγματα, όμως αυτές οι στιγμές μετράνε στο τέλος.

Σιαμπάνης: Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια πολύ καλή ευκαιρία για να δείξουμε όλα τα παιδιά τις δυνατότητές μας. Ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια και με τις μεγαλύτερες Εθνικές!

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Εθνικής;

Ιακωβίδης: Έχουμε εκπληκτική αμυντική λειτουργία, δύσκολα οι αντίπαλοι δημιουργούν ευκαιρίες και σπάνια σκοράρουν, όπως μαρτυρούν τα έως τώρα αποτελέσματά μας στις προηγούμενες φάσεις. Και η επίθεσή μας δεν πάει πίσω, όμως μας λείπει η τύχη στις τελικές.

Σιαμπάνης: Διαθέτουμε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, με ομοιογένεια και πειθαρχία στο γήπεδο. Ακόμη και τις αδυναμίες μας φροντίζουμε να τις διορθώνουμε αμέσως, γιατί στόχος μας είναι σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι.

Τι να περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι από την Εθνική στη Βουλγαρία;

Ιακωβίδης: Ότι θα μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη νίκη και ότι θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλα τα παιχνίδια. Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και θεωρώ ότι η πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο της Χιλής είναι κάτι εφικτό.

Σιαμπάνης: Να γνωρίζουν ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για να πετύχουμε κάτι καλό. Είμαστε δυνατή ομάδα και θα επιδιώξουμε να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, όμως δε φοβόμαστε κανέναν.

Σχετικά άρθρα