Γκουαρδιόλα: «Δεν υπάρχει… σύστημα για τον Μέσι!»

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα αυτές τις ώρες στην Βαρκελώνη, καθώς επιστρέφει στο «Καμπ Νόου» για πρώτη ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα! Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, μίλησε για την ιδιαιτερότητα που έχει ο αγώνας της Τετάρτης στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Μίλησε και για τον Λιονέλ Μέσι και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τρόπος, να περιοριστεί ο διεθνής άσος!
«Είναι φανταστικό να επιστρέφω στην Βαρκελώνη. Κάτι ιδιαίτερο, αλλά τώρα είμαι προπονητής της Μπάγερν και πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αναπόφευκτο είναι να υπάρχουν αναμνήσεις. Ήξερα ότι θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα, όμως τώρα πρέπει να κάνω τη δουλειά μου. Τώρα είμαι τεχνικός της Μπάγερν, αυτή είναι η δουλειά μου και θα προσπαθήσω να την κάνω, όσο καλύτερα γίνεται. Η υποδοχή θα είναι καλή, πάντα μου συμπεριφέρονταν όμορφα εδώ», είπε ο τεχνικός της Μπάγερν.
Στην συνέχεια, μιλώντας για το μεγάλο ματς, είπε: «Η Μπαρτσελόνα έχει το αβαντάζ, με τόσο ταλέντο είναι δύσκολο να βρεις αδύναμα σημεία. Εντούτοις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Έχουμε έρθει εδώ για να νικήσουμε. Δεν νομίζω ότι το ματς θα λήξει 0-0. Πρέπει να σκοράρουμε. Το θεωρώ απίθανο να προσέξουμε μόνο τα μετόπισθεν».
Για τον Λιονέλ Μέσι, υποστήριξε: «Λίγα αμυντικά συστήματα, κοντρολάρουν το ταλέντο. Εάν είναι ο Μέσι όπως φαντάζομαι ότι θα είναι, δεν υπάρχει άμυνα να τον σταματήσει. Δεν υπάρχει ούτε προπονητής ούτε σύστημα, που να μπορεί να τον σταματήσει. Πρέπει να τον περιορίσεις, με άλλο τρόπο. Με βοήθειες, με κλείσιμο χώρων, αλλά ακόμη κι έτσι δεν μπορείς. Το ταλέντο, δεν αμύνεται. Δεν νομίζω ότι θα λήξει 0-0, αν κι όλα μπορούν να συμβούν»!
Για τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (σ.σ. υπέστη διάσειση στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ) υπογράμμισε: «Θέλω να δω πως θα τα πάει με την ειδική μάσκα και μετά θα αποφασίσω».
Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Γερμανίας κλήθηκε να σχολιάσει τα συναισθήματα του Τιάγκο Αλκάνταρα και τόνισε: «Ο Τιάγκο είναι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του μπορούν να μας βοηθήσουν».

Σχετικά άρθρα