Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Το σχήμα του πέους: Τι ρόλο παίζει;
Το σχήμα του πέους: Τι ρόλο παίζει;  thumbnail

Bιβή, 24 ετών

Το σχήμα του πέους: Τι ρόλο παίζει;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα. Το πέος του φίλου μου ενώ γίνεται σκληρό δεν σηκώνεται όπως τα κανονικά.  Εννοώ οτι όταν βρίσκεται σε στύση έχει μια κλήση προς τα κάτω. Δεν μας εχει δυσκολέψει στην επαφη απλα φοβάμαι μήπως έχει κάποια ασθένεια. Επιπλέον είναι είναι πιο χοντρό προς το κεφάλι. Είναι φυσιολογικό; Ευχαριστώ πολύ. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Υπεύθυνος Ουρολογικού, Ανδρολογικού και Ιατρείου Νευρο-ουρολογίας και ακράτειας Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Ίλιον, Αθήνα. 


Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης


Πιθανά το πέος του φίλου σας να έχει μια συγγενή ή επίκτητη κάμψη και για αυτό "γέρνει" προς τα κάτω. Αν αυτό δεν εμποδίζει την επαφή δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο η επίσκεψη σε έναν ουρολόγο θα αποσαφήνιζε τα πράγματα. Η διόγκωση της βαλάνου κατά τη στύση είναι φυσιολογική ακόμη και αν σας φαίνεται περισσότερη ή κάπως διαφορετική σε σχέση με τις παλαιότερες εμπειρίες σας.
Διαβάστε επίσης 


Διαβάστε επίσης:


Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα και μήκος πέους;


Ίσως μια από τις πιο αναλυτικές σχετικές μελέτες είναι αυτή που δημοσιεύτηκε από το τμήμα ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Cornell σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας:


•             Το μέσο μήκος του χαλαρού πέους είναι 8.6-9.3 εκατοστά


•             Το μέσο μήκος του πέους σε στύση είναι 12.9-14.5 εκατοστά


•             Η μέση περιφέρεια ενός πέους σε στύση είναι 8.8-10.0 εκατοστά.


Άλλες μελέτες προσφέρουν επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι κάποιοι άνδρες που έχουν μεγάλο μήκος πέους στη φάση της χαλάρωσης έχουν μικρή, ή καθόλου αύξηση του μήκους κατά τη στύση, ενώ κάποιοι που έχουν μικρό μήκος σε φάση χαλάρωσης το διπλασιάζουν κατά τη στύση.


Σε κάποιους άνδρες, το αυξημένο σωματικό λίπος, τα ορμονικά προβλήματα, καθώς και κάποια χειρουργεία μπορεί να μειώσουν το μέγεθος του πέους.


Ποιο είναι το σχήμα του πέους κατά τη στύση;


Η απάντηση δίνεται με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας. Πολλές απεικονίσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δείχνουν ότι το πέος σε στύση έχει σχήμα "μπούμερανγκ". Στην πραγματικότητα, η παραπάνω μέθοδος αποκαλύπτει το μη ορατό τμήμα του πέους, τη βάση του, η οποία συνδέεται με το ηβικό οστό. Με την αλλαγή της θέσης του μη ορατού τμήματος, μάλιστα, επιτυγχάνεται η αύξηση του πεϊκού μήκους κατά την αισθητική φαλλοπλαστική. Πρόκειται πρακτικά για μια ανάπλαση των σχέσεων ανάμεσα στο πέος, το δέρμα και το οστό, η οποία τροποποιεί την σχέση του μη ορατού με το ορατό τμήμα του πέους.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X