Αρχική / More / Αθλητικά / Νέα εμπλοκή με το άρθρο 15
Νέα εμπλοκή με το άρθρο 15 thumbnail

Νέα εμπλοκή με το άρθρο 15

Εμπλοκή της ύστατης ώρας προέκυψε κατά την πρωινή συζήτηση και επί της αρχής ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου κατά της βίας. Ενώ όλες οι συμφωνηθείσες αλλαγές μεταφέρθηκαν στο χαρτί και μεταφράστηκαν ώστε να υπάρξει αποφυγή του κινδύνου ποδοσφαιρικού Grexit, στο άρθρο 15 υπάρχει μια λεπτομέρεια που ίσως κάνει την επικίνδυνη διαφορά.

Στη μετάφραση του συγκεκριμένου άρθρου (που θα σταλεί σε UEFA και FIFA) και αφορά στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου περιλαμβάνεται η λέξη “internal» (εσωτερικές υποθέσεις) αντί «own» (να ρυθμίζει δηλαδή τις δικές της υποθέσεις), όπως φέρονται να ζητούν οι διεθνείς Ομοσπονδίες. Ο υπεύθυνος στον τομέα αθλητισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (δηλαδή του κυβερνητικού εταίρου) Παύλος Χαϊκάλης, ξεκαθάρισε ότι εάν η συγκεκριμένη διατύπωση δεν έχει την έγκριση της FIFA και της UEFA δεν θα ψηφίσει το άρθρο 15. Ο κ. Κοντονής αρνείται να αλλάξει το παραμικρό επ’ αυτού επικαλούμενος τη συμφωνία στο προχθεσινό ταξίδι του στην Ελβετία.

Εάν όντως οι διεθνείς Ομοσπονδίες απορρίψουν την διατύπωση και δεν αλλαχθεί τότε το άρθρο 15 δεν θα περάσει καθώς με δεδομένη την εισήγηση του κ. Γκιόκα το πρωί στη Βουλή ούτε το Κ.Κ.Ε. θα ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο. Υπενθυμίζεται ότι το Κ.Κ.Ε. που προτίθεται το απόγευμα να ψηφίσει κάποια άρθρα με τα οποία συμφωνεί θα δηλώσει “παρών” επί της αρχής.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X