Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Ο σύλλογος εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ εναντίον της προγραμματισμένης "Γιορτής Κάνναβης"
Ο σύλλογος εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ εναντίον της προγραμματισμένης "Γιορτής Κάνναβης" thumbnail

Ο σύλλογος εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ εναντίον της προγραμματισμένης "Γιορτής Κάνναβης"


Δημόσια παρέμβαση σχετικά με τη «Γιορτή Κάνναβης» στις 9 Μάη, κάνουν με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ και του 18 Άνω.
Οι εργαζόμενοι στους φορείς πρόληψης και απεξάρτησης στηλιτεύουν όσους προβάλλουν το αίτημα για νομιμοποίηση της χρήσης, επισημαίνοντας πως η λύση απέναντι στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν βρίσκεται στη φυγή, αλλά στην αντίσταση.


«Ως εργαζόμενοι/ες στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη εξαρτημένων ανθρώπων αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όχι την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας, αλλά την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την επιδερμική και ισοπεδωτική λογική: «όποιος δεν είναι με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη», λένε χαρακτηριστικά.


Στη λιτή τους ανακοίνωση εξηγούν ότι δεν σκοπεύουν να συμβάλλουν περαιτέρω στον θόρυβο, που οι διοργανωτές της «γιορτής της κάνναβης» επιχειρούν να δημιουργήσουν, καθώς ο διάλογος για την εξάρτηση και την απεξάρτηση δεν προάγεται με τη δημόσια χρήση ουσιών.


«Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γιορτή, η πολύ δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα – που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας και που, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται καθαρά μυαλά και συναισθήματα – παραμένει. Το ζήτημα είναι να την αλλάξουμε» καταλήγουν.


virus.com.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X