Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην "Αυγή" ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας, Πάνος Ευσταθίου, έξι βαριά εγκαυματίες εργάτες είναι απολογισμός έκρηξης η οποία συνέβη στις 8.20 το πρωί στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου.


Συγκεκριμένα, τρεις από τους βαριά εγκαυματίες έχουν διακομισθεί στο "Λάτσειο" Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου της Ελευσίνας "Θριάσιο" και τρεις είναι διασωληνωμένοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου "Αττικόν".

Πλήρης είναι η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), ενώ άμεση και συνεχής είναι η σχετική ενημέρωση προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Για "περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία", κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ. Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, αναφέρουν πως διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής. "Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες" υποστηρίζουν ακόμη.


avgi.gr