Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θα πάρε μέτρα που θα αναδιανείμουν τα βάρη του λαού
Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θα πάρε μέτρα που θα αναδιανείμουν τα βάρη του λαού  thumbnail

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θα πάρε μέτρα που θα αναδιανείμουν τα βάρη του λαού


Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα "που θα στοχεύουν στο να αναδιανείμουν τα βάρη του ελληνικού λαού" και τα οποία δεν θα είναι νέο μνημόνιο, προχώρησε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως τα 14δις μέτρα σε βάθος διετίας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, καθώς και ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το δημοσιονομικό κενό θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις.


Μιλώντας ειδικότερα για τις "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς υποστήριξε πως " επιβεβαιώνονται μέσα από τη δήλωση Τσιπρα-Γιούνκερ", ενώ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό εξήγησε πως " αποτελούν κόκκινες γραμμές όχι απο κάποιο πείσμα, αλλά επειδή γνωρίζουμε ποιο είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ευρωπαϊκό κεκτημένο και ο κ. Γιούνκερ υπέγραψε αυτή την κοινή δήλωση και προφανώς για το συνταξιοδοτικό ειναι ίδια η θέση μας".


«Η συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό»
"Αυτή συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό. Αν τη Δευτέρα μπορεί να υπάρχει ενα κοινό ανακοινωθέν σεβόμενο αυτό το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις για μας θα ήταν το βέλτιστο", είπε και ξεκαθάρισε πως  η συμφωνία προφανώς και θα έρθει στη Βουλή.


Αν δεν υπάρχει δήλωση προόδου…
Αν δεν πάρει δήλωση προόδου, ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε τη θέση πως βασική υποχρέωση της κυβέρνησης ειναι να εξυπηρετεί όλες τις υποχρεώσεις της σε εσωτερικό και εξωτερικό.


Επιπλέον, τόνισε πως " η κυβέρνηση ήξερε ότι στο τέλος θα αξιολογηθεί με βάση αυτά που θα συμφωνηθούν και πάνω στην εφαρμογή τους".


«Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση»
Απαντώντας σε ερώτηση εάν το δημοψήφισμα είναι ακόμα στο τραπέζι, υποστήριξε πως "ήταν δημοψηφισματικού χαρακτήρα οι εκλογές της 5ης Γενάρη. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση γιατί είναι σύμμαχος της


Ο κ. Λαπαβίτσας να… περιμένει
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού εκτίμησε ότι "θα περάσει από την ΚΟ του κόμματος  χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις" συνέστησε στον κ. Λαπαβίτσα που ένα φέρει το σενάριο της ρήξης να περιμένει.


Το θέμα του χρέους έχει πολιτικές προεκτάσεις
Για το θέμα του Χρέους και για το ποτέ θα ανοίξει είπε: "έχει τις δικές του πολιτικές προεκτάσεις, θέλουμε να το δούμε απο κοινού και πρέπει να αντιμετωπιστεί.
έχουμε πλήρη επίγνωση της οικονομικής πραγματικότητας. Ειναι σαφή τα όρια και δεν θα ξεπεράσουμε τα όρια των κόκκινων γραμμών".Μιλώντας τέλος για το  σκάνδαλο του ΤΤ ανέφερε: "είναι ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που τίθεται θέμα προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης. Όταν και αν προκύψουν σοβαρά ζητήματα προφανώς θα τεθεί ζήτημα και από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι πλήρως αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για να υπάρξει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα".


kontranews.gr


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X