Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γλέζος για διαπραγμάτευση: «Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν»
Γλέζος για διαπραγμάτευση: «Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν» thumbnail

Γλέζος για διαπραγμάτευση: «Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν»


«Με την πολιτική των δανείων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά»


Με δύο ρήσεις, του Πλούταρχου ότι «το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν» και του Μενάνδρου ότι «τα δάνεια δούλους τους ανθρώπους ποιεί» αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, στην πορεία που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η χώρα στις διαπραγματεύσεις.


Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι με την πολιτική των δανείων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.


«Υπάρχει από τους δανειστές μια άκαμπτη στάση και η στάση η δίκη μας πρέπει να είναι εξίσου άκαμπτη γιατί με την πολιτική των δανείων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε βασίζεται σε αποκλειστικά δικές μας δυνάμεις», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Ακόμα, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε την πρότασή του για «πάγωμα» καταβολής των δόσεων για ένα χρόνο «που σημαίνει ότι δεν θα εξοφλούμε κανένα δάνεια μέσα στον χρόνο και δεν θα υπάρχει ανατοκισμός στο διάστημα αυτό. Μετά από ένα χρόνο ελάτε να κουβεντιάσουμε».


Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι η λογιστική επιτροπή που θέσπισε η Βουλή θα εξετάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά ανά χώρα και «σε όσους οφείλουμε να τους πληρώσουμε σε όσους όχι να μην τους πληρώσουμε»


Τέλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σημείωσε ότι προϋπήρχε της κρίσης, ενώ πρόσθεσε ότι «εάν την εγκαταλείπαμε τώρα θα ήταν πολύ επικίνδυνο» διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε οικονομικό συμψηφισμό».


kontranews.gr


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X