Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σημάδια ότι δεν είστε ερωτευμένοι πια
Σημάδια ότι δεν είστε ερωτευμένοι πια thumbnail

Mαρία, αναγνώστρια του boro.gr

Σημάδια ότι δεν είστε ερωτευμένοι πια

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας Είμαι 25 χρονών και έχω σχέση με έναν άντρα 37χρονών εδώ και 3 χρόνια Το καλοκαίρι αρραβωνιαστήκαμε και πριν 4 μηνες ξεκινησαμε να μενουμε μαζί Είναι άνθρωπος με πολλά θετικά αλλά έχει και αρκετά αρνητικά Είναι οξύθυμος δεν με βοηθάει καθόλου στις δουλειές του σπιτιού λείπει πολλές ώρες από το σπίτι ή λόγω δουλειάς είτε γιατί επισκέπτεται κάποιον φίλο του και όταν είναι στο σπίτι θέλει συνέχεια να βλέπουμε ταινιες και δεν κάνουμε άλλα πράγματα πέρα από αυτό Έχουμε πολυ καιρό να βγουμε βραδυ πχ Τον τελευταίο καιρό λοιπόν αισθάνομαι ότι δεν τον αγαπάω πλέον και κάνω πολύ συχνά σκέψεις χωρισμού Όσο περνάει ο καιρός αυτές οι σκέψεις γίνονται πιο έντονες Με έχει κουράσει η ζωή μαζί του Ο λόγος που δίνω χρόνο ωστόσο είναι γιατί αισθάνομαι ότι ειναι καλός άνθρωπος και φοβάμαι ότι αν τον χωρίσω θα μου λείψει πολύ και ίσως δεν βρω άλλον σαν αυτόν γιατι αν θέλει γίνεται πολύ περιποιητικός και ερωτευσιμος Ειλικρινά είμαι σε μεγάλο δίλημμα Εν τω μεταξύ σκέφτομαι κάποια πράγματα ανούσια όπως πως θα μαζέψω τα πράγματά μου από το σπίτι που νοικιάσαμε πως θα το ξενοικιάσουμε αφου πριν λίγο μόνο καιρό κάναμε το συμβόλαιο και τέτοια πρακτικά ζητήματα τα οποία το πιστεύετε ή οχι με κρατάνε πίσω Δεν ξερω τι να κάνω Θα εκτιμούσα πολυ αν μου δίνατε κάποια συμβουλη Ευχαριστώ για το χρόνο σας 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς 


 Πάνος Μυλωνάς


Είστε με ένα σύντροφο τρία χρόνια, αποφασίσατε να παντρευτείτε και μένετε μαζί εδώ και κάποιους μήνες. Πολλές φορές η συγκατοίκηση αποτελεί μια δοκιμασία για τη σχέση. Περνάμε καθημερινά περισσότερο χρόνο με τον άλλο και μαθαίνουμε τις συνήθειες του.


Αναρωτιέμαι αν η αγωνία σας για ένα ακαθόριστο μέλλον χωρίς αυτόν σας οδηγεί να ψάχνετε λόγους για να μην αντιμετωπίσετε ή παραδεχθείτε αυτό που γράψατε. Γνωρίζετε ότι δεν περνάτε καλά, έχετε κουραστεί και νιώθετε κάποιες στιγμές ότι δεν τον αγαπάτε πια. Αυτό που φοβάστε είναι η αλλαγή καθώς έχετε συνηθίσει σε μια κατάσταση και φοβάστε το άγνωστο και τη προοπτική μιας άλλης σχέσης που δεν ξέρετε πώς θα είναι. Ίσως γι’αυτό φέρνετε στο μυαλό σας πρακτικά εμπόδια όπως το σπίτι που νοικιάζετε μαζί για να αποθαρρύνετε εσείς η ίδια τον εαυτό σας. Αναρωτιέμαι επίσης αν ελπίζετε να αλλάξει ο σύντροφος σας και είναι και αυτός ένας λόγος που παραμένετε στη σχέση.


Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε διφορούμενα συναισθήματα και να είστε αναποφάσιστη ειδικά αφού αποφασίσατε να παντρευτείτε, ένα μεγάλο βήμα για κάθε σχέση.


Όταν βρισκόμαστε σε μία σοβαρή σχέση με έναν σύντροφο, πρέπει ως ένα βαθμό να δεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες του άλλου. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον άλλον, μπορούμε να αλλάξουμε μόνο τον εαυτό μας και πώς αντιμετωπίζουμε τον άλλο. Πρέπει να βρείτε την ισορροπία μέσα σας και να σκεφτείτε σοβαρά τι θέλετε.  Ή θα αλλάξετε εσείς τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζετε τη συμπεριφορά του ή θα εξακολουθείτε να έχετε αυτό το πρόβλημα. Όταν παντρευόμαστε πρέπει να έχουμε δεχτεί τις αδυναμίες του άλλου και να έχουμε αποφασίσει ότι μπορούμε να τις υπομείνουμε, χωρίς να προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε.  Ή θα το πάρετε απόφαση ότι ο σύντροφος σας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ή αν νιώθετε ότι δεν είστε τόσο συμβατοί όσο θα θέλατε μπορείτε να χωρίσετε.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X