Κόλκα: «Αυτά θέλει ο Παναθηναϊκός»

Την πεποίθησή του ότι ο Ρόμπιν Λοντ θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο πρώην άσος των Πρασίνων και συμπατριώτης του άσου της Ελσίνκι, Γιόνας Κόλκα, ο οποίος σήμερα εργάζεται στην Αϊντχόφεν. Ο παλαίμαχος φινλανδός εξτρέμ παραχώρησε συνέντευξη στην «Helsingin Sanomat» σχετικά με την μετακίνηση του Λοντ στο Τριφύλλι αποκαλύπτοντας και τη συζήτηση που είχαν με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Τάκη Φύσσα σχετικά με αυτά που ζητάει από τις μεταγραφές του ο Παναθηναϊκός.
Οσα δήλωσε ο Γιόνας Κόλκα:
Για την μετακίνηση του Λοντ στον Παναθηναϊκό: «Πολύ καλή κίνηση. Το επεσήμανα και στους Έλληνες, όταν μου τηλεφώνησαν για να μου πουν για την υπόθεση. Είναι σημαντικό που θα έχουμε έναν ακόμη Φινλανδό εκεί».
Για την εμπειρία που είχε ο ίδιος στον Παναθηναϊκό: «Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και το καταλαβαίνεις όταν παίξεις για την ομάδα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δημοφιλής είναι, σε τόσο διαφορετικά μέρη σε όλο τον κόσμο».
Για το γεγονός ότι μετά τους αδερφούς Χετεμάι δεν αγωνίστηκαν άλλοι Φινλανδοί στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν είναι το πρώτο μέρος που θα σκεφτεί ένας Φινλανδός ως επόμενο επαγγελματικό σταθμό, όπως και οι Φινλανδία δεν είναι η πρώτη χώρα που οι Έλληνες θα αναζητήσουν ποδοσφαιριστές. Όμως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την μεταγραφική δραστηριότητα των ομάδων εκεί. Η Ελλάδα είναι υποτιμημένη ποδοσφαιρικά και περισσότερο γνωστή ως τουριστικός προορισμός. Κι όμως είναι σπουδαίο μέρος για να αγωνιστείς. Μπορεί η λίγκα της να μην συγκρίνεται με τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά υπάρχουν σύλλογοι που είναι κοντά στο κορυφαίο διεθνές επίπεδο και φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Και ο Ολυμπιακός τώρα και ο Παναθηναϊκός παλαιότερα είχαν σημαντικές επιτυχίες στο Champions League».
Για το τι προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Λοντ: «Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Απ’ όσο ξέρω, ψάχνουν για όλες τις γραμμές και δεν έχει σημασία η χώρα καταγωγής του παίκτη. Ο Λοντ είχε μία εξαιρετική τελευταία σεζόν και είναι πολύ ταλαντούχος. Μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή και αυτό που μου είπε, είναι ότι ψάχνει για παίκτες που θα μπουν αμέσως στην ενδεκάδα, είτε πρόκειται για μεγάλα ονόματα, είτε για πολλά υποσχόμενους».
Για αυτά που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να κάνει καριέρα στην Ελλάδα: «Το ποδόσφαιρο είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τη Φινλανδία. Εδώ είναι περισσότερο στην ταχύτητα και τη δύναμη, στην Ελλάδα είναι πιο τεχνικό. Στην Ελλάδα τα μεγάλα κλαμπ θέλουν κατοχή της μπάλας και μεγάλη πίεση για να διασπάσουν τις άμυνες των μικρότερων συλλόγων. Στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες παίζουν όπως ακριβώς και οι φινλανδικές κόντρα σε μεγαλύτερους συλλόγους».
Για το τι θα προσφέρει στον Λοντ η παρουσία του στην Ελλάδα: «Είναι σίγουρα ένα άλμα. Ως παίκτη του Παναθηναϊκού θα τον παρακολουθούν οι πάντες και με μεγαλύτερη προσοχή. Και πρέπει να το αξιοποιήσει αυτό. Αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να κερδίσει χρόνο ποδοσφαίρου, να παίξει».

Σχετικά άρθρα