Μόρας: «Δεν θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα»

O Βαγγέλης Μόρας αποκάλυψε ότι θέλει να παραμείνει στη Serie A για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μόρα στον “ΣΠΟΡ FM 94,6”:
Για την φετινή πορεία της Βερόνα: «Η ομάδα κοιτούσε και για το κάτι παραπάνω. Οι φίλαθλοί μας μάλιστα έχουν αρκετό πάθος και τρέλα, αλλά καταφέραμε να σωθούμε. Το ενδιαφέρον όλων έχει πέσει στο ματς της πόλης. Υπάρχει μεγάλη πίεση για να τα καταφέρουμε να νικήσουμε και να αποδείξουμε στους οπαδούς μας ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στη Βερόνα. Σε σχέση με τους αντιπάλους μας έχουμε πολύ μεγάλη δυναμική ως ομάδα με 15.000 διαρκείας έναντι μόλις 2.000 της Κιέβο, αφού τους περισσότερους οπαδούς τους απέκτησε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αποτελεί μία ομάδα παράδειγμα, αν και στην πραγματικότητα είναι μία συνοικιακή ομάδα, έχει καταφέρει να είναι τόσα χρόνια στη Serie A».
Για τις ομοιότητες της Βερόνα με τη Λάρισα: «Μοιάζουν πολύ οι οπαδοί της Ελλάς Βερόνα με αυτούς της Λάρισας. Πήραν και οι δύο πρωτάθλημα τη δεκαετία του 80’ και από τότε έχουν βλέψεις για τίτλους και συμμετοχή στην Ευρώπη. Σε τέτοιες πόλεις με περίπου 250-300 χιλιάδες πληθυσμό είναι πιο έντονο το ενδιαφέρον σε σχέση με τις μεγάλες ομάδες στις μεγάλες πόλεις».
Για το μέλλον του: «Δεν ξέρω να σας απαντήσω σίγουρα. Υπάρχει ένα μπάχαλο με τη διοίκηση και δεν ξέρω γιατί. Λεφτά δεν υπήρχαν και ούτε υπάρχουν. Πρέπει να βαδίσει η ομάδα με λίγα χρήματα και αρκετούς δανεικούς. Προσωπικά δεν έχω πρόθεση να επιστρέψω. Μόνο για το γνωστό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζω, θα γύριζα στην Ελλάδα. Δεν έχει κάτι παραπάνω να μου προσφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί να μην χαρώ το ποδόσφαιρο εδώ; Θα μείνω εδώ για όσο καιρό αντέχω».
Για την οικονομική κατάσταση των ομάδων στην Ιταλία: «Γενικά δεν υπάρχουν πολλά λεφτά στην Ιταλία. Η κρίση έχουν επηρεάσει πολλές ομάδες. Αν δεν προσέξουν το παράδειγμα της Πάρμα, θα καταρρεύσουν και άλλες. Εμείς έχουμε μία καθαρή ομάδα χωρίς χρέη που διαχειρίζεται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια διαρκείας. Από όσο ξέρω δεν έχουμε οικονομικά προβλήματα, δεν μας χρωστούν καθόλου χρήματα».
Για την παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη με την Τζένοα: «Η ομάδα του πήγαινε καλά δεν ξέρω γιατί δεν αγωνίζεται. Δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει σε αυτή την ομάδα. Παίζει πολύ σφιχτά, δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, έχει την Τρίτη καλύτερη άμυνα στην Ιταλία. Παίζει διαφορετικά από ότι θα βόλευε τον Γιάννη. Εμείς παίζουμε λίγο πιο ανοιχτά και γι’ αυτό έχουμε δεχτεί μερικά γκολ».
Για τον Λούκα Τόνι: «Είναι 37 ετών ο Τόνι αλλά έχει βάλει 20 γκολ. Όλη η ομάδα παίζει για τον Λούκα. Αν δεν έχεις τον μπόμπερ να σου βάλει 15 γκολ τουλάχιστον, δεν θα τα καταφέρεις να σωθείς. Εξαίρεση είναι η Έμπολι που παίζει μόνο ομαδικά. Το παιχνίδι είναι προσαρμοσμένο στον Τόνι, ώστε να πάρει την μπάλα και να σκοράρει».

Σχετικά άρθρα