Στην κορυφή της λίστας από την Ελλάδα ο Βιγιαφάνες

Ο Λούκας Βιγιαφάνες είναι σύμφωνα με πληροφορίες του PameSports.gr ο παίκτης που έχει κλέψει την καρδιά των ανθρώπων της ΑΕΚ από την εγχώρια αγορά και αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει κίνηση για την απόκτησή του προκειμένου να καλυφθεί η θέση του δεξιού ακραίου ενόψει της νέας σεζόν στη Super League.
O 24χρονος μεσοεπιθετικός (είναι γεννημένος στις 4/10/91) του Παναιτωλικού, έχει πραγματοποιήσει μία πολύ καλή χρονιά στη Super League, καθώς σε 18 συμμετοχές έχει σημειώσει 6 γκολ (σε 18 τελικές προσπάθειες), ενώ έχει δώσει και μία ασίστ.
Ο Βιγιαφάνες, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής αλλά και πίσω από τον επιθετικό, αγωνίζεται στον Παναιτωλικό με τη μορφή δανεισμού από την Ιντεπεντιέντε. H ομάδα του Αγρινίου φρόντισε να βάλει οψιόν αγοράς στο deal που έκανε το περασμένο καλοκαίρι με τους “κόκκινους διαβόλους” του Μπουένος Άιρες, σε περίπτωση που ο Βιγιαφάνες ικανοποιήσει με τις επιδόσεις του και θα ήθελε πολύ να τον διατηρήσει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ της.
Το… θετικό για την ΑΕΚ είναι πως η οψιόν ανέρχεται στις 400 – 500 χιλιάδες ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για τον Παναιτωλικό το οποίο πολύ δύσκολα θα δώσει. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να “κατεβάσει” το κόστος της αγοράς του παίκτη και αν τα καταφέρει μετά δε θα έχει πρόβλημα να τον πουλήσει για να αποκομίσει ο ίδιος το κέρδος. Όσο για το συμβόλαιο του Βιγιαφάνες, αυτό σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ το χρόνο, οπότε είναι μέσα στο financial plan της ΑΕΚ.
Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το πως θα αποφασίσει να κινηθεί η ΑΕΚ. Ο κ. Μελισσανίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον κ. Κωστούλα, ειδικά μετά το περσινό deal με τον Μιχάλη Μπακάκη και δεν επιθυμεί να ανοίξει κόντρες, με ανθρώπους που συμβάλλουν ώστε το ποδόσφαιρο να παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών. Έτσι δεν αποκλείεται να περιμένει να δει τί θα κάνει ο Παναιτωλικός και στη συνέχεια να κάνει την κίνησή του. Είτε αγοράζοντας τον παίκτη από την ομάδα του Αγρινίου, είτε από την Ιντεπεντιέντε…

Σχετικά άρθρα