Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επτά στους δέκα θέλουν έντιμο συμβιβασμό
Επτά στους δέκα θέλουν έντιμο συμβιβασμό thumbnail

Επτά στους δέκα θέλουν έντιμο συμβιβασμό

Ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους δίνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Σε τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που φιλοξενούνται στον Τύπο του Σαββατοκύριακου διαπιστώνεται σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην ψήφο εμπιστοσύνης, όσο και στη στήριξη των πολιτών στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις απαιτήσεις των δανειστών.

Έντιμο συμβιβασμό ψηφίζουν επτά στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την Realnews. Συγκεκριμένα, το 71,9% των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα επιθυμεί να δεχθεί η κυβέρνηση συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Παράλληλα, το 21,3% των ερωτηθέντων απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί συμφωνία μόνο εφόσον περιέχει όλες τις προεκλογικές της θέσεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ρήξη και έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν» το 69,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να προωθήσει τις προεκλογικές τις θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του δυσμενούς κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές. Το 70,8% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν στη χώρα μας καθεστώς ασφυξίας.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,3%, ενώ η Ν.Δ. 20,4% , καταγράφοντας πτώση οκτώ μονάδων από το εκλογικό της ποσοστό. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 4,5%, η Χ.Α. με 4,4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Υπέρ ενός συμβιβασμού στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν γεφυρώσει τις διαφορές της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους τάσσεται το 65,9 %, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.Στο ερώτημα «συμβιβασμός ή ρήξη, στην περίπτωση που στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης δεν γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων» τον Μάιο το 65,9% απαντά «συμβιβασμός», το 30,7% τάσσεται υπέρ της «ρήξης» και ένα 3,4% είναι στο «δεν απαντώ».


www.real.gr


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X