Αρχική / More / Αθλητικά / Από την Παρασκευή ηταν έτοιμος να εξοφλήσει πλήρως
Από την Παρασκευή ηταν έτοιμος να εξοφλήσει πλήρως thumbnail

Από την Παρασκευή ηταν έτοιμος να εξοφλήσει πλήρως

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν έτοιμη ακόμη και από το πρωί της Παρασκευής, να εξοφλήσει τα χρέη της προς το ελληνικό δημόσιο, αξιοποιώντας την νομοθετική ρύθμιση που ισχύει για χιλιάδες Ελληνες και δεκάδες επιχειρήσεις. Μία ρύθμιση η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι φωτογραφική και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Μόνον όσοι είναι "κοντόφθαλμοι" και "κακόβουλοι" δεν θέλουν να δουν κατάματα την αλήθεια.
Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ λοιπόν είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στην εφορία ανωνύμων εταιριών και να καταβάλουν συνολικά το ποσό των 10.790.201 ευρώ και να εξοφλήσουν από την Παρασκευη. Όμως, από την αρμόδια εφορία, ενημέρωσαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πως δεν ήταν έτοιμοι σε κάποια διαδικαστικά θέματα. Ως εκ τούτου, η πληρωμή – εξόφληση του χρέους, μετατέθηκε για την άλλη εβδομάδα.
Όταν η εφορία ανωνύμων εταιριών είναι έτοιμη πρακτικά, είτε τη Δευτέρα, είτε την Τρίτη, είτε την Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει. Όσο για το ποσό που αυξήθηκε, υπάρχει εξήγηση. Στα 10.390.201 ευρώ οι επιτελείς του ΠΑΟΚ (με εντολή Σαββίδη), προσέθεσαν και το ποσό των 400.000 ευρώ. Αυτό, ήταν ρυθμισμένο αξιοποιώντας τις ρυθμίσεις του νόμου Ορφανού, πληρώνονταν κανονικά οι δόσεις από την ΠΑΕ, αλλά από τη στιγμή που μπορεί να συμπεριληφθεί στο αρχικό πρωτογενές κεφάλαιο και με αυτόν τον τρόπο η ΠΑΕ να γλιτώσει κοντά στις 100.000 ευρώ, κρίθηκε σκόπιμο να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.
Εκτός από τις 400.000 ευρώ που μπήκαν στη νέα ρύθμιση, η ΠΑΕ έχει ρυθμισμένα άλλα 600.000 ευρώ που τα πληρώνει κανονικότατα.
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X