Σφολιατίνια με φέτα,ντομάτα και μέλι…Σνακ για όλες τις ώρες!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 πακέτο φύλλο σφολιάτας</li>
<li>260 γρ. φέτα</li>
<li>1 ντομάτα σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια</li>
<li>ρίγανη</li>
<li>1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα</li>
<li>σουσάμι</li>
<li>λιναρόσπορος</li>
<li>100 γρ. μέλι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Στεγνώνουμε τη φέτα με λίγο απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στραγγίζουμε να μην έχουν πολλά ζουμιά.</li>
<li>Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας σε 8 σημεία με ίση απόσταση.</li>
<li>Προσθέτουμε πάνω από τα 4 κομμάτια φέτας ντομάτα και ρίγανη. Στα υπόλοιπα 4 επειδή θα πασπαλίσουμε με μέλι δεν βάζουμε ντομάτα. </li>
<li>Αλείφουμε με νερό τα κενά της σφολιάτας και απο πάνω, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Παταμε τα κενά να κολλήσουν με ένα πιρούνι.</li>
<li>Κόβουμε τη σφολιάτα στα 8 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.</li>
<li>Αλείφουμε τη σφολιάτα με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.</li>
<li>Μόλις βγουν από το φούρνο πασπαλίζουμε με μέλι.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα