Ανεβαίνει το κόστος για Εσιέν, δίνει μάχη ο ΠΑΟ

Εξαρχής η περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν φάνταζε εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο γιατί οι Πράσινοι προσπαθούν να κάνουν μια τεράστια οικονομική υπέρβαση προσφέροντας περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά και διότι δεν παίζουν μόνοι τους στο κυνήγι του Γκανέζου αμυντικού χαφ.

Το γεγονός ότι ο άσος της Μίλαν έχει ήδη στα χέρια 4-5 κρούσεις από ομάδες που διαθέτουν πιο γερό πορτοφόλι από αυτό του Τριφυλλιού, δίνει την ασφάλεια και την άνεση στον Αφρικανό αστέρα να παζαρεύει δίχως βιασύνη με τους Πράσινους (και με τους υπόλοιπους μνηστήρες) προκειμένου να ανεβάσει το κασέ του.

Σε μια μεταγραφή ωστόσο δεν είναι μόνο η αμοιβή του ποδοσφαιριστή που συνήθως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, αλλά ένα συνολικό πακέτο υποχρεώσεων που αυξάνει κατά πολύ το κόστος μιας αγοράς. Επί παραδείγματι (ιδίως σε μεταγραφές υψηλού κόστους) ο φόρος αλλά και η προμήθεια του εκάστοτε ατζέντη (ή και περισσότερων εκπροσώπων όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Εσιέν) ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος, διπλασιάζοντας πολλές φορές τις υποχρεώσεις που θα κληθεί να καλύψει η ομάδα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, κάπως έτσι ξέφυγε οικονομικά η μεταγραφή του Γκανέζου χαφ της Μίλαν εκτοξεύοντας το συνολικό ποσό που πρέπει να δαπανηθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Παρ’ όλα αυτά στο Τριφύλλι δεν σκοπεύουν να παρατήσουν τη μάχη για τον «Βίσονα» και παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους του (οι δυο πλευρές είχαν και χθες επικοινωνία προσπαθώντας να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει) προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση ενός σπουδαίου deal.

Σχετικά άρθρα