«Να δυσκολέψουμε τη ζωή του Σπανούλη»

Η “εξουδετέρωση” του Βασίλη Σπανούλη είναι η βασική αποστολή της άμυνας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό τόνισε ο Κάιλ Χάινς ενόψει του μεγάλου ημιτελικού της Ευρωλίγκας και πρόσθεσε πως η ρωσική ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί ιδιαίτερα συγκεντρωμένη κόντρα στον Ολυμπιακό με ισορροπία στο παιχνίδι της καθ’ όλη της διάρκεια της αναμέτρησης.

«Ο Σπανούλης είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα του Ολυμπιακός, ο βασικός της δημιουργός και όλο το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Θα είναι πολύ δύσκολο να εξουδετερώσεις πλήρως έναν παίκτη τέτοιας κλάσης, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε τη ζωή του, να μην τον κάνουμε να νιώσει άνετα και να τον περιορίσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει κι άλλους έμπειρους παίκτες που χρειάζονται προσοχή. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ήρεμοι και να έχουμε ισορροπία, γιατί τα παιχνίδια αυτά έχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν θα πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας στη διάρκεια των 40 λεπτών κι αν αυτό συμβεί όλα θα πάνε καλά. Επίσης θα πρέπει να διατηρήσουμε την ενέργειά μας σε υψηλά επίπεδα, γιατί ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να παίξει επιθετικά σε όλο το ματς. Αν αντιπαρατάξουμε την ίδια δύναμη, έχουμε καλές πιθανότητες για επιτυχία».

Για τους Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ: «Έχουν παρόμοιο αγωνιστικό στυλ. Είναι και οι δύο αθλητικοί και επιθετικοί στην άμυνα. Αποστολή μας είναι να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι και να μην τους επιτρέψουμε να έχουν μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι. Τους αρέσει να παίζουν δυναμικά μέσα στη ρακέτα, αλλά πιστεύω πως έχουμε τους παίκτες για να τους αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά άρθρα