Δραματικό φινάλε και… Άρης

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ ο Άρης επικράτησε της ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο με 71-69 και έκανε το 1-0 στη σειρά.
Με 10,6” να μένουν για το φινάλε ο Αντεγκμπόγιε ευστόχησε στις 2 βολές έκανε το 71-69 και ο Σάκοτα στο τελευταίο σουτ από τα 9 μέτρα αστόχησε. Έτσι ο Άρης κράτησε το πλεονέκτημα έδρας και έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση αφού στο Nick Galis Hall είχε χαλάσει το ένα από τα δύο χρονόμετρα του γηπέδου. Οι δύο προπονητές συμφώνησαν να αρχίσει ο αγώνας κανονικά και αν στην πορεία φτιαχνόταν το χρονόμετρο να έμενε κλειστό ώστε να υπάρχει ισονομία.
Υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη ο οποίος έιχε στο πλευρό του τον νέο επενδύτη του Άρη Νίκο Λάσκαρη, ο Άρης πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και πλέον χρειάζεται άλλη μία για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι και έτσι αναγκάστηκε να σουτάρει στο πρώτο δεκάλεπτο περισσότερα τρίποντα από ότι δίποντα. Ο Άρης από την άλλη μεριά με τους Νέιμικ και Βεζένκοφ περνούσε τη μπάλα στο ζωγραφιστό και έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες σε ισορροπία για το 40-40.
Ο Άρης ήταν καταιγιστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο. Πέτυχε 23 πόντους, δέχθηκε 12 και έτσι ανέβασε τη διαφορά στους 11 πόντους στο τέλος της περιόδου.
Αντίθετο σκηνικό στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ΑΕΚ να είναι αποφασιστική, να παίζει καλή άμυνα αλλά και τον Άρη να είναι άστοχος. Ο δικέφαλος ανάγκασε την ομάδα του Πρίφτη να πετύχει μόλις 2 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά τη περιόδου, ροκάνισε τη διαφορά με τον Ντελινκάιτις και με 5 συνεχόμενους πόντους του Αθηναίου έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 67-67 με 1.30 για το φινάλε.
Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν δραματικό. Ο Ντελινινκάιτις ισοφάρισε σε 69-69 αλλά ο Αντεγκμπόγιε με 2/2 βολές έκανε το 71-69 με 10,6 για το φινάλε. Ο Σάκοτα πήρε το τελευταίο σουτ αλλά ήταν άστοχο και έτσι γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-40, 63-52, 71-69
Άρης (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 13 (3), Τσιάρας, Ριντ 6, Τόμας, Πουλιανίτης 3 (1), Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 12 (2), Νέιμικ 14, Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε 16 (1)
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ουιλμπέκιν 2, Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 18 (2), Σάκοτα 17 (3), Σαρικόπουλος 7, Αθηναίου 5 (1), Μιλόσεβιτς 6 (1), Μενσά – Μπονσού 6, Ίνγκλις 8 (2)

Σχετικά άρθρα