Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Bloomberg: Οι δανειστές πιέζουν για νέα μέτρα ύψους τριών δισ.
Bloomberg: Οι δανειστές πιέζουν για νέα μέτρα ύψους τριών δισ.  thumbnail

Bloomberg: Οι δανειστές πιέζουν για νέα μέτρα ύψους τριών δισ.


Στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν οι δανειστές στη νέα ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg.


Η κυβέρνηση της Ελλάδας, που έχει ταχθεί κατά της λιτότητας, πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μέσω πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων έως το τέλος του τρέχοντος έτους για να καλύψει τους κατώτατους αποδεκτούς από τους πιστωτές δημοσιονομικούς στόχους, αναφέρει στο Bloomberg αξιωματούχος με γνώση των συνομιλιών.


Οι μειώσεις θα φέρουν το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 λίγο πάνω από το 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, έναν στόχο που ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας δήλωσε σήμερα ότι είναι αποδεκτός.


Χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έτος με πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, αναφέρει ο αξιωματούχος στο πρακτορείο. Σημειώνεται ότι το πρωτογενές ισοζύγιο δεν περιλαμβάνει τις πληρωμές τόκων.


Άλλος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες δήλωσε επίσης ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να απέχουν αρκετά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν μπορεί να γίνει καμία οριστική προβολή του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας.


Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το Bloomberg.


kontranews.gr


 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X