Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ρουμελιώτης: Χωρίς μνημόνιο η πιθανή συνεργασία με BRICS
Ρουμελιώτης: Χωρίς μνημόνιο η πιθανή συνεργασία με BRICS thumbnail

Ρουμελιώτης: Χωρίς μνημόνιο η πιθανή συνεργασία με BRICS


Η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί σε ένα νέο μνημόνιο, αν συνεργαστεί με τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS (New Development Bank) τόνισε ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώνας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Star.


O κ. Ρουμελιώτης, που έχει οριστεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά και άλλους τρόπους για να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας και εξέφρασε την άποψη ότι μία τέτοια συμφωνία δεν θα έβλαπτε κανέναν.


«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μία λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS», σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος «διερευνά απλώς τη δυνατότητα συμμετοχής της χώρας στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS και τίποτε άλλο».


Ερωτηθείς τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τα BRICS, o πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους».


Ξεκαθάρισε δε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο με τα BRICS, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για τη συμμετοχή της χώρας σε μία τράπεζα, προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη έργων υποδομής».


koutipandoras


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X