Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο καβγάς Μακρή- Μπουσδούκου: Ποια πιστεύετε ότι είχε δίκιο;
Ο καβγάς Μακρή- Μπουσδούκου: Ποια πιστεύετε ότι είχε δίκιο;  thumbnail

Ο καβγάς Μακρή- Μπουσδούκου: Ποια πιστεύετε ότι είχε δίκιο;

# 6 Η ιστορία που ακολουθεί είναι φανταστική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε ομοιότις,  με οικεία πρόσωπα ή καταστάσεις όποια συνωνυμία είναι καθαρή σύμπτωση, διότι αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν στην Ελλάδα. 


Ο καβγάς της Μακρή με τη Μπουσδούκου: Ποια είχε δίκιο;
"Υπηρέτες" της προηγούμενης κυβέρνησης είπε η Μακρή τους δημοσιογράφους. Δε θα εξετάσω το αν είναι εμπεριστατωμένη η άποψη της κυρίας Μακρή, ούτε για ποιο λόγο εκνευρίστηκε η Α. Μπουσδούκου. Είναι αλήθεια όμως είναι ότι η Μακρή εξέφρασε όχι απλά ένα ψίθυρο αλλά μια βοή του κόσμου για κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ακούει και να καμωθεί ότι ξαφνιάστηκε. Αλήθεια η κυρία Μπουσδούκου δεν έχει ακούσει ποτέ την ερώτηση: 


Είναι οι δημοσιογράφοι κατευθυνόμενοι; 


Αυτό δεν αποδεικνύεται με επιχειρήματα και λόγο.  Καταγράφεται στη συνείδηση του κόσμου σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου. Και όποια μέτρα και αν παρθούν από φορέα δημοσιογράφων, θα υπάρχει κόσμος που θα λέει δεν ανοίγω την τηλεόραση, δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι μου και θα κοσμεί με επίθετα τους δημοσιογράφους. Όχι, όλους όπως τελικά παραδέχτηκε η Μακρή. Αλλά σχεδόν όλους. 


Δεν έχει περάσει μια βδομάδα που εκπομπή η Άννα Μπουσδούκου στην εκπομπή της  συνομιλούσε με έναν έξαλλο εργαζόμενο στα πετρέλαια. Λίγο μετά την έκρηξη.


Την ώρα που ο εργάτης άρχισε να μιλά για τα μεροκάματα των λίγων ευρώ που δίνουν οι εφοπλιστές για μια εργασία μεγάλου κινδύνου η κ. Μπουσδούκου παρενέβη διακόπτοντας για να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε γι΄ αυτό την ώρα που οι συνάδελφοί σας κινδυνεύουν είπε -με λίγα λόγια- έξαλλος εκείνος φώναξε σε νοιάζει περισσότερο εσένα για τους συναδέλφους μας από ότι εμένα; Ο διάλογος συνεχίστηκε σε αρκετά έντονο ύφος. Ποιος είχε δίκιο; 


Δε χρειάζεται να δώσουμε απάντηση. Άλλωστε, το παράδειγμα δεν τέθηκε φυσικά για να υποστηρίξει ότι η παρουσιάστρια ή το κανάλι ελέγχονται ή υπερασπίζουν συμφέρνοντα αλλά για να θυμίσει πόσο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει η ρύθμιση του τόνου της κάθε αγανακτισμένης φωνής από τον ίδιο το δημοσιογράφο. Και πόσο άδικες εντυπώσεις δημιουργεί το ύψωμα του δακτύλου για τη δημοσιογραφία.


Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να κάνει κανείς τηλεοπτική νηστεία. Την εκπομπή από εκείνο το πρωί με τις "φωνές και το κακό"… δεν την έχω ξαναπαρακολουθήσει. Την όποια εκπομπή. 
Κολέτσος Γ. 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X