Αρχική / More / Αθλητικά / Αυστηρή επίπληξη στον Γιακουμή που απέφυγε τα χειρότερα
Αυστηρή επίπληξη στον Γιακουμή που απέφυγε τα χειρότερα thumbnail

Αυστηρή επίπληξη στον Γιακουμή που απέφυγε τα χειρότερα

Τελικά απέφυγε τα χειρότερα ο Αστέριος Γιακουμής, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, με την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League να τον τιμωρεί με αυστηρή επίπληξη.
Η Πειθαρχική Επιτροπή ουσιαστικά δέχτηκε το επιχείρημα του τερματοφύλακα του «δικέφαλου του Βορρά», ο οποίος στην απολογία του έκανε λόγο για άγνοια για τη χρήση της απαγορευμένης ουσίας μεθυλεξαναμίνη.
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Α.Γιακουμή (ποδ/στή): διότι: «Καλείσθε ενώπιόν μας την 23-4-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών προς απολογία, διότι σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 8-3-2015 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλεξαναμίνη (methylhexaneamine).
Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.
Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος Α. ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις που περιγράφονται στο άρθρου 10 παρ. 10.4 της Υ.Α 3956/2012 του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Επιβάλλει στον Α. ΓΙΑΚΟΥΜΗ την ποινή της αυστηρής επίπληξης.
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X