Θαύμα Ντνίπρο, καθήκον Σεβίλλης!

Σεβίλλη και Ντνίπρο θα συναντηθούν στον τελικό της Βαρσοβίας στις 27 Μαϊου! Η Ντνίπρο νίκησε με 1-0 τη Νάπολι και η Σεβίλλη επικράτησε με 2-0  και εκτός έδρας της Φιορεντίνα!
Περισσότερα σε λίγο…
Άστρο ή ικανότητα; Στην περίπτωση της Ντνίπρο η απάντηση είναι “και τα δύο”. Οι Ουκρανοί βρίσκονται στον τελικό του Europa League, όντας το απόλυτο αουτσάιντερ σε όλες τις αναμετρήσεις από τους “32¨” και έπειτα. Το ίδιο έγινε και εναντίον της Νάπολι,η οποία είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Ουκρανοί “χτύπησαν” με τον Σελέζνιοφ στο 58′ και ύστερα κράτησαν με νύχια και με δόντια μια τεράστια πρόκριση!
Πιο αποφασισμένη μπήκε η Νάπολι στο ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιγουαίν (έδιωξε ο Μπόικο) στο 8′. Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν, αλλά η Ντνίπρο ταμπουρώθηκε και άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, ήταν αυτή που άρχισε με δύο φάσεις το δεύτερο μέρος΄. Ειδικά αυτή του Λούτσκεβιτς ήταν κλασσική, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 58′ οι ουκρανοί προηγήθηκαν από τη σέντρα του Κονοπλιάνκα και την κεφαλιά του Σελέζνιοφ. Οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ, αλλά σίγουρα αυτή η φάση ήταν λιγότερο “κραχτή” από το ένα μέτρο γκολ οφ σάιντ στην Ιταλία…
Όπως και να χει η Ντνίπρο κράτησε με νύχια και με δόντια την πολύ μεγάλη πίεση που άσκησαν οι Ιταλοί και στο τέλος πανηγύρισε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της. Μάλιστα ήταν η ομάδα που είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις σε κεφαλιά του Ματέους.
ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα, Ροτάν, Φεντορτσούκ, Λουτσκέβιτς (67′ Ματέους), Κονοπλιάνκα (86′ Μπρούνο Γκάμα), Σελεζνιόβ (75′ Κάλινιτς).
ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Γκιοκχάν Ινλέρ, Νταβίντ Λοπεθ (79′ Ενρίκε), Γκαμπιαντίνι (55′ Χάμσικ), Καγιεχόν, Ινσίνιε (61′ Μέρτενς), Ιγκουαΐν.
Όλα τελείωσαν πολύ νωρίς στο Αρτεμιο Φράνκι. Η όποια ελπίδα της Φιορεντινα να κάνει κάτι καλό εξανεμίστηκε στην κεφαλιά του Ροντρίγκες με τον Ρίκο αν διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στις αμέσως επόμενες επιθετικές απόπειρες η Σεβίλλη σκόραρε δύο γκολ σε ισάριθμες στημένες φάσεις.
Από το φάουλ του Πανέγα στο 22′ ο Μπάκα υποδέχθηκε το γύρισμα του συμπαίκτη του στο ύψος της μικρής περιοχής και τελείωσε τις όποιες υπόνοιες ανατροπής.
Στο 27′ ο Πανέγα και πάλι εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα της Φιοραντίνα κόλλησε καια υτο το γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο Καρίτσο για να στείλει με κοντινό σουτ την μπάλα στα δίχτυα. ΜΕτά το 0-2 η Σεβίλλη, κατέβασε ταχύτητα και έψαξε μόνο τις αντεπιθέσεις, ενώ η Φιορεντίνα πιο νωχελικά πια έψαξε το γκολ της τιμής, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή το συνολικό σκορ στα δύο παιχνιδια έγραφε 0-5!
Η Φιορεντίνα κέρδισε πέναλτι στο 66′ μετά από φάουλ του Κριχόβιακ στον Πιζάρο. Ο Ίλισιτς ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σούταρε την μπάλα άουτ.
Η Σεβίλλη προκρίθηκε με δύο νίκες ούσα καταιγιστική απέναντι στην αντίπαλό της και σίγουρα το Europa είναι η διοργάνωσή της.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μπασάντα (46′ Πασκουάλ), Μάρκος Αλόνσο, Νταβίντ Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο (85′ Μπόρχα Βαλέρο), Ματίας Φερνάντες (67′ Μπάντελ), Σαλάχ, Χοακίν, Ίλιτσιτς.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Κόκε, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμ’Μπιά, Κριχόβιακ, Μπανέγα (55′ Ιμπόρα), Αλέις Βιδάλ, Βιτόλο (74′ ΧΑ Ρέγες), Μπάκα (70′ Γκαμεϊρό).
*χαμένο πέναλτι 67′ Ίλιτσιτς

Τα αποτελέσματα:
 
Πέμπτη
Ντνίπρο – Νάπολι 1-0 [1-1]
Φιορεντίνα – Σεβίλλη 0-2 [0-3]
 
*τελικός 27/5 στην Βαρσοβία
 Σκόρερς
 
8 γκολ
Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)
Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)
 
7 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
 
6 γκολ
Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)
Γκιγιόμ Οαρό (Γιούνγκ Μπόις)
Τζόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)
Λουσιάνο Βιέτο (Βιγιαρεάλ)
Λίορ Ρεφαέλοβ (Μπριζ)
 
5 γκολ
Ραούλ Ρουσέσκου (Στεάουα)
Χάρι Κέιν (Τότεναμ)
Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)
Αντρέι Κράμαριτς (Ριέκα)
Κλαουντιό Μποβού (Γκινγκάμπ)
Ντεμπά Μπα (Μπεσίκτας)
Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ)
Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη)

Σχετικά άρθρα