«Έδεσε» το γλυκό…

Για τη Ντνίπρο τα έχουμε γράψει επανειλημμένως, κάθε φορά που μετά τον Ολυμπιακό έκανε βήματα προς τον τελικό του Europa League.
Η ουκρανική ομάδα που απέκλεισε άδικα τους ερυθρόλευκους, λόγω διαιτησίας στο πρώτο παιχνίδι και τύχης της στον επαναληπτικό, έφτασε πράγματι μέχρι τον τελικό αφού μετά τον Άγιαξ και την Μπριζ έβγαλε έξω και τη Νάπολι.
Έχουμε εξηγήσει διεξοδικά γιατί ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να αναρωτιέται πώς χάθηκε αυτή η μεγάλη δική του ευκαιρία να φτάσει φέτος πολύ μακριά στην Ευρώπη. Μέχρι εκεί που έφτασε η ουκρανική ομάδα.
Το θέμα πια δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός θα δει στους τελικούς την Γιουβέντους (που σε νοκ άουτ αναμετρήσεις την…απέκλειε με το 1-0 και το 2-3) και την Ντνίπρο (που από τα τέσσερα γκολ της εναντίον του, τα τρία ήταν δώρα των ερυθρόλευκων και το τέταρτο μπήκε στις καθυστερήσεις της ρεβάνς).
Το θέμα είναι ότι έχοντας κοιτάξει στα μάτια τους φιναλίστ, ο Ολυμπιακός παίρνει την ψυχολογική ώθηση για τις επόμενες ευρωπαϊκές περιπέτειές του, ξέροντας ότι μπορεί να καταφέρει να προχωρήσει πολύ. Περισσότερο από φέτος ή από πέρσι που για ένα γκολ έχασε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει η μεταγραφική ενίσχυσή του με πρωτοκλασάτους παίκτες και σωστές κινήσεις. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση στις λεπτομέρειες των αγώνων που κάνουν τη διαφορά. Χρειάζεται μεγαλύτερη τύχη, την οποία δεν είχε ο Ολυμπιακός σε αρκετά κομβικά παιχνίδια του τα τελευταία χρόνια. Όπως και καλύτερες διαιτησίες, σίγουρα όχι σαν κι αυτές που βρήκε μπροστά του στη Σουηδία με την Μάλμε και στην Ουκρανία με την Ντνίπρο.
Πινελιές χρειάζονται κι η υπέρβαση δεν είναι πια ανέφικτος στόχος. Είναι το μόνο βέβαιο.
Υ.Γ. Οι υπόλοιποι έχουν φροντίσει με την πενιχρή ευρωβαθμοσυγκομιδή τους να βάλουν τον πρωταθλητή σε διαδικασία προκριματικών από το μεθεπόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα,λέει, θα ζητήσουν να αποκλειστεί από την Ευρώπη. ΟΚ…

Σχετικά άρθρα