Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Οι παχύσαρκοι έχουν έλλειψη βιταμίνης D
Οι παχύσαρκοι έχουν έλλειψη βιταμίνης D thumbnail

Οι παχύσαρκοι έχουν έλλειψη βιταμίνης D

Tα άτομα που είναι παχύσαρκα έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου και παρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό συνέδριο παχυσαρκίας στην Πράγα. 


Οι επιστήμονες εκτίμησαν, ότι στη βόρεια Ιταλία, η σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D κυμαίνεται από 6% στους υπέρβαρους ανθρώπους, έως και 30-40% σε αυτούς που θεωρούνται παθολογικά παχύσαρκοι. Ενώ και προηγούμενες μελέτες επί του θύματος είχαν δείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία.


Οι ερευνητές μελέτησαν 400 υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες, τους οποίους χώρισαν σε τρεις ομάδες. Σε αυτούς που έπαιρναν συμπληρώματα, σε όσους έπαιρναν 25.000IU βιταμίνης D το μήνα και σε εκείνους που έπαιρναν πάνω από 100.000IU βιταμίνης D ενώ και οι 3 ομάδες ακολουθούσαν ολιγοθερμιδική διατροφή.  


6 μήνες μετά παρατήρησαν ότι οι ομάδες που έπαιρναν βιταμίνη D παρουσίασαν σημαντική μείωση της περιφέρειας της μέση. Όσοι ανήκαν στη δεύτερη ομάδα έχασαν κατά μέσο όρο 3,8 κιλά (και 4 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης), ενώ όσοι ανήκαν στην τρίτη ομάδα έχασαν 5,4 κιλά (και 5,48 εκατοστά από την περιφέρειας της μέσης). Οι συμμετέχοντες που δεν πήραν καθόλου συμπληρώματα έχασαν 1,2 κιλά (και 3,21 εκατοστά στην περιφέρεια της μέσης).


koutipandoras.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X