Ολιμπά: «Νιώθω σημαντικός εδώ»

Ο Κέβιν Ολιμπά απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων μέσω της ιστοσελίδας της Super League και υποστήριξε ότι νιώθει σημαντικός για τον Πλατανιά, παρουσιάστηκε ωστόσο έτοιμος να πάρει μεταγραφή το ερχόμενο καλοκαίρι.
Αναλυτικά όσα είπε:
Πίστευες ότι θα καταφέρετε να παραμείνετε στην κατηγορία; «Ναι, πίστευα ότι ο Πλατανιάς θα παραμείνει στην κατηγορία. Έχουμε μια καλή νέα ομάδα, ξέρουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και οι παίκτες έχουν καλή ποιότητα. Αξίζουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα».
Πώς κρίνεις τη φετινή αγωνιστική παρουσία σου στην ομάδα; «Νομίζω ότι έχω μια σημαντική θέση στην ομάδα, αρχικά, διότι παίζω σε κάθε αγώνα και διότι η θέση του τερματοφύλακα είναι θέση σημαντική. Από την άλλη πλευρά, είχα τη δυνατότητα να μοιραστώ την εμπειρία που έχω αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια στην Μπορντό».
Ποιο ήταν το κίνητρο ώστε να υπογράψεις στην ομάδα του Πλατανιά; «Υπέγραψα στον Πλατανιά, διότι μου έδωσε την ευκαιρία να παίζω συνέχεια, σε αντίθεση με άλλες ομάδες, όπου υπήρχαν λιγότερες πιθανότητες να συμβεί αυτό. Επίσης, σε άλλα πρωταθλήματα οι μεταγραφές για τη θέση του τερματοφύλακα ήταν κλειστές».
Ποια η άποψή σου για τους φιλάθλους της ομάδας και τη στήριξή τους στη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου; «Εδώ οι φίλαθλοι είναι υπέροχοι και παρόντες σε κάθε αγώνα στην έδρα μας. Κάποιοι έρχονται και σε αγώνες εκτός έδρας. Τους βρίσκω εκδηλωτικούς και παθιασμένους».
Θα ήθελες να παραμείνεις στον Πλατανιά και την επόμενη σεζόν; «Είμαι άτομο ανταγωνιστικό και φιλόδοξο και σκοπός μου είναι να εξελίσσομαι. Πέρασα μια εξαιρετική χρονιά στον Πλατανιά, αλλά αν μια καλή ευκαιρία ή μια καλή προσφορά παρουσιαστεί, δύσκολα θα μπορούσα να αρνηθώ».
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε; «Το πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον και μάλλον ομοιογενές στο επίπεδο των ομάδων, γεγονός που προσφέρει αγωνία στο κοινό. Εδώ οι φίλαθλοι είναι πολύ ζωντανοί, δίνουν ζωή στο γήπεδο, ωστόσο κάποιες φορές φτάνουν στην υπερβολή».
Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; «Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να ξεκουράζομαι δίπλα στην πισίνα του σπιτιού μου, κάτω από τον ήλιο, να παρακολουθώ τηλεοπτικές σειρές, να διαβάζω περιοδικά, να πηγαίνω σε εστιατόρια με τη φίλη μου ή με συμπαίκτες μου. Έχω κι άλλα πάθη εκτός από το ποδόσφαιρο, όπως ο στίβος, οι αγώνες αυτοκινήτων και η μόδα. Στην Ελλάδα είχα επίσης τον χρόνο να επισκεφθώ την Αθήνα και τα μνημεία της».
Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι διαφορές ανάμεσα στο γαλλικό και το ελληνικό πρωτάθλημα; «Στη Γαλλία οι αγώνες είναι πιο έντονοι κι έχουν πιο πολύ ρυθμό. Υπάρχουν περισσότεροι τεχνικοί παίκτες. Για παράδειγμα, οι επιθετικοί προκαλούν συχνά τους αμυντικούς, παίζοντας ένας με έναν. Τα γήπεδα στη Γαλλία είναι πιο γεμάτα, αλλά στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός από το κοινό. Εδώ βρίσκω τους φιλάθλους πιο ενθουσιώδεις καθώς εκδηλώνουν πιο έντονα την αγάπη τους για την ομάδα τους».

Σχετικά άρθρα