Λάσο: «Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη αλλά…»

Υπερήφανος για την ομάδα του τόνισε ότι είναι ο Πάμπλο Λάσο καθώς η Ρεάλ θα βρεθεί για τρίτη φορά σερί στον τελικό της Ευρωλίγκας.
Για το πως θα αντιμετωπίσει τον Βασίλη Σπανούλη απάντησε ότι υπάρχει τρόπος να σταματήσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού αλλά τότε θα τον σκοτώσει ο Πρίντεζης.
Αναλυτικά:
«Είναι ένας ακόμη τελικός για μας, ο τρίτος την τελευταία τριετία κι αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είχαμε ένα άσχημο ξεκίνημα, με παίκτες που άργησαν να έρθουν από το Μουντομπάσκετ, αλλά δέσαμε και φτάσαμε μέχρι το τέλος. Σέβομαι απόλυτα τον Ολυμπιακό. Είναι ένα σχεδόν κλασικό ντέρμπι στην Ευρώπη, ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλο πρεστίζ. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό αύριο», είπε αρχικά.
Για τον Σπανούλη και πως θα τον σταματήσει είπε απαντώντας με χιούμορ: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Έχει το ταλέντο και την ποιότητα να πετυχαίνει τα μεγάλα καλάθια στο τέλος. Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη, να βάλω πέντε παίκτες πάνω του, αλλά τότε αυτός ο τύπος (σ.σ. έδειξε τον Πρίντεζη) θα μας σκοτώσει. Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι».
Για το γεγονός ότι η Ρεάλ παίζει εντός έδρας και αν αυτό είναι ευκαιρία: «Δεν ξέρω, πραγματικά. Η Ρεάλ δεν μπορεί να εξαρτηθεί από το να έχει μια καλή στιγμή. Ένας τόσο μεγάλος σύλλογος πρέπει να στηρίζεται στη σκληρή δουλειά. Πέρσι φτάνοντας στο Final Four είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά φέτος πιστεύω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι δικαιολογία για πέρσι, ούτε κάποια εγγύηση για τον τελικό της Κυριακής».
Για το πως αντιμετωπίζει τους τελικούς: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ρεάλ, κατάλαβα πως είναι μεγάλη η ευθύνη. Όταν είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο μετά από 19 χρόνια, ο πρόεδρος μού είπε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες σε αυτό το σύλλογο. Είμαι περήφανος για τη δουλειά των παικτών μου».
Για το γεγονός πως η Ρεάλ στο ποδόσφαιρο απέτυχε να πάει στον τελικό και αν επηρεάζει την δική του ομάδα: «Δεν σκεφτόμαστε τόσο τι κάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν συμφωνώ ότι δεν έκανε καλή σεζόν. Όπως και να’ χει, σκέφτομαι τη δική μου ομάδα».

Σχετικά άρθρα